Japanere i fleng

Mitsubishi har et tyvetalls modeller å vise frem på årets internasjonale bilutstilling i Tokyo, hvorav omtrent halvparten er prototyper. Det meste dreier seg om det nye SUW-konseptet (Smart Utility Wagon), som er et av Mitsubishis største satsningsområder i tiden fremover.

Japanere i fleng
Publisert

Men at de har et par dusin modeller på utstilling i Tokyo, behøver jo ikke nødvendigvis bety at alt dette er like nytt og like interessant. Mye av det er vist før, en del på bilutstillingen i Frankfurt tidligere i høst.

Pistachio: Miljøvennlig bybil

Et par helt nye ansikter er det likevel: bybilen Pistachio og syvseteren Dion. Pistachio har en ganske spesiell motor under panseret, en nyutviklet GDI-motor med automatisk start-stopp system (ASG, Automatic Stop and Go). Den samme motoren ble for øvrig vist som konsept under årets bilutstilling i Frankfurt – da sittende i prototypen SUW Compact.

Dette spesielle ASG-systemet kobler automatisk ut motoren hvis bilen har stått stille i mer enn to sekunder, for eksempel ved stans for rødt lys eller i kø, og startes automatisk igjen ved betjening av clutch- eller gasspedal. Motoren er en 1,1-liter med 78 hestekrefter, og i Pistachio er forbruket oppgitt til 0,33 liter bensin per mil!

Det er for øvrig besluttet at Pistachio skal settes i produksjon, og skal være i salg på det japanske markedet mot slutten av dette århundret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer