Japans mest populære biler

Toyota Corolla er Japans mest populære bilmodell, med 199.000 salg i 2003. Samtlige biler på den japanske bestselgerlisten er fra hjemlandet.

Publisert
Sist oppdatert

Om japanerne er proteksjonistiske, eller om de rett og slett liker sine egne biler best, skal ikke vi ha sagt noe om. Men faktum er i hvert fall at ingen "utenlandsk" bilmodell klarte å selge over 50.000 eksemplarer i Japan i fjor. Derimot var det 28 japanske bilmodeller som klarte denne bragden, hvorav Toyota Corolla altså er den aller mest populære.

På andreplass finner vi Toyota-eide Daihatsu, med modellen Move (188.000). Move selges også under navnene Max, Mira, Gino og Naked og ble i sin tid markedsført under navnet Cuore her i landet.

Jazz på tredje

Også på tredje- og fjerdeplass finner vi kjenninger, Honda Jazz (182.000), som kalles Fit i Japan, og Suzuki Wagon R (177.000). I likhet med Move, Cuore, er dette små biler, noe som kjennetegner det japanske bilmarkedet. Mens amerikanerne foretrekker enorme pickuper og SUVer, har japanerne sans for små, tildels svært små bybiler, som er tilpasset tett trafikk og trange parkeringsplasser.

Toyota Corolla, Honda Jazz (Fit) og Suzuki Wagon R hadde du sikkert hørt om før. Sannsynligvis har du også hørt om Mazda Demio (88.000, 13. plass), Subaru Legacy (66.000, 20. plass) og Mitsubishi Colt (62.000, 22. plass).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer