Ukens Gatebil: Porsche 911 og Nissan R33 Skyline

Japansk sverd og tysk slegge

Espen Skoglund Pedersen har en bilpark som gir uttrykk for at han har vanskelig for å bestemme seg. Nissan Skyline og Porsche 911 er ikke akkurat skåret over samme lest ...

SJEF: Skylinen er fremdeles sjefen. Spesielt når det kommer til brutal kraft. Foto: Kaj Alver
SJEF: Skylinen er fremdeles sjefen. Spesielt når det kommer til brutal kraft. Foto: Kaj Alver Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi hadde for lengst fått snusen i at Espen eide en tøff Skyline R33, men å få planlagt et møte for å ta bilder og prate sammen var litt vrient siden det var sent på sesong, været var ustabilt og vi befant oss sjelden på samme breddegrad til samme tid.

Likevel – verden er ikke stor. Det viste seg at vi hadde gjort avtale med to karer som bodde bare en times tid unna Espen, for en reportasje på deres «bilstall», og vi satset alle pengene på ett kort; vi ringte og spurte om Espen hadde nerver til å ta ut bilen tross rufsete vær, og kjøre en times tid.

Svaret var entydig: «Jepp! Skal jeg ta med 911-en også?»

Vulgær

Om ikke annet, er det opplett. Vi står og prater med to kamerater som har en imponerende samling av relativt sjeldne BMW-er, du kan lese om senere, når vi hører lyder ethvert menneske med litt bensin i blodet vil gjenkjenne.

Først en dyp tone fra en overladet japse, etterfulgt av en brumlende luftkjølt sekser. Espen var tydeligvis like rundt hjørnet – bokstavelig talt.

Det er ikke så ofte man ser dem langs vei lenger, og det gjør det ekstra moro når man først får møte et fint eksemplar av en Nissan Skyline GT-R R33. Man har nesten glemt hvor sint fremtoning disse bilene har.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer