What Car?: De mest driftssikre bilene

Japanske biler suverene i kvalitets-undersøkelse

Det britiske motormagasinets årlige undersøkelse av bilkvalitet er klar. Tesla havner på en av bunnplasseringene.

MEST DRIFTSSIKKER: Lexus er merket som går helt til topps i den store kvalitetsundersøkelsen til britiske «What Car?». Foto: Produsenten
MEST DRIFTSSIKKER: Lexus er merket som går helt til topps i den store kvalitetsundersøkelsen til britiske «What Car?». Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år gjør britiske «What Car?» en stor undersøkelse blant britiske bileiere, for å finne de mest driftssikre nye bilene.

I denne lenken kan du se hvilke biler nordmenn anser har best kvalitet.

I årets undersøkelse har de spurt mer enn 14.200 personer med biler som er nyere enn tre år, og fått svar på hva som har vært feil med deres bil de siste tolv månedene.

Respondentene har gitt tilbakemelding om hvor lenge bilen deres ikke har vært kjørbar og hvor mye hver reparasjon har kostet dem - enten det har vært gratis (garanti) eller dyrt. Verkstedprisen har blitt vektet opp mot alvorlighetsgraden av skaden på bilen.

Altså, de som har vært minst kjørbare og som har kostet mest i løpet av de siste tre årene har fått lavest poengsum, rangert fra 0 til 100 prosent.

Japansk storeslem

Det er de japanske merkene som stikker seg tydelig fram med de fire øverste plassene.

Lexus på første, fulgt av Mitsubishi, Toyota og Suzuki på de neste plassene. Bare Alfa Romeo sniker seg foran den femte japaneren; Honda.

Foruten Nissan (29. plass) havner faktisk alle de japanske og asiatiske merkene i den øvre halvdelen. Hos Nissan er for øvrig det hederlige unntaket elbilen Leaf, som kåres som mest driftssikker i sin kategori.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer