Jeep Grand Cherokee (1995)

En Jeep er noe av det barskeste du kan kjøre, i alle fall hvis du har hår på kassa og anser deg som et friluftsmenneske. Nå presses prisene ned, takket være politisk ukorrekte motorer…

Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Amerikanske Jeep har bygd firehjulstrekkere i over 60 år. Det var derfor med stor tiltro norske kunder med solide pengebunker mellom hendene kastet seg over Grand Cherokee-modellene på 90-tallet. Cherokee kom allerede i 1984, mens Grand Cherokee kom i 1993. Med internkoden ZJ ble den produsert med kun små endringer fram til 1998.

Bra framkommelighet, høyt luksusnivå og solid komfort var blant de fremste salgsargumentene. Amerikanske SUV’er av denne sorten har ofte en saftig og bensinslukende V8-motor. Sylindervolumet gikk helt opptil en 5,9-liter på 249 hester. Vår bil har en sekssylindret motor på 4-liter som yter 185 hester. 0-100 går på 10,3 sekunder og toppfarten nås ved 180 km/t. En 2,5-liters dieselmotor på 115 hester fantes også. Europeisk Grand Cherokee er bygd i Østerrike, men vår bil er USA-importert.

Firehjulstrekkeren er bygget for rette og slette veier, så møte med norske veihull kan være tøft. Det smeller i skarpe dumper. Ellers duver det av sted og krenger godt i svinger. Totalt sett savner vi større følelse med understellet, som ikke gir nok tilbakemeldinger til føreren under alminnelig kjøring. Men motorlyden er fin, og den har et brukbart skyv. På langturer vil nok dette være svært så komfortabelt for de fleste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer