Jeep Compass - generasjon 2

Jeep lanserer helt ny modell

Med sin nye mellomstore SUV, fyller Jeep et tomrom mellom Renegade og Cherokee.

TØFFERE: Nye Jeep Compass vil erstatte begge de utgående modellene Compass og Patriot. Selv om noen stilelementer beholdes, er designen mer i tråd med Jeeps terrengbil-tradisjoner. Foto: Jeep
TØFFERE: Nye Jeep Compass vil erstatte begge de utgående modellene Compass og Patriot. Selv om noen stilelementer beholdes, er designen mer i tråd med Jeeps terrengbil-tradisjoner. Foto: Jeep Vis mer
Publisert

Forrige generasjon Compass ble ikke noen ubetinget suksess. Det var Jeeps første utpregede crossover-modell, og delte plattform med den mer tradisjonelt designede Patriot.

Nå kommer snart etterfølgeren til begge, og FiatChrysler har valgt å døpe den Compass igjen. Den vil plassere seg størrelsesmessig mellom den Fiat-baserte Renegade og Cherokee.

Forhåndsvises

I denne omgang er det svært begrenset informasjon som blir frigitt om den nye Jeepen, som skal avdukes offisielt for publikum - ikke på bilutstillingen i Paris om noen dager, men i Los Angeles i november.

Likevel - her er altså de første bildene og modellen presenteres i dag i Brasil med det påskudd at det er produksjonsstart ved den nye fabrikken til FCA (Fiat-Chrysler-konsernet). Det presiseres at bilen er helt ny og at den vil tilbys med hele 17 ulike drivlinjer.

Variert motorisering

Hvilke det vil være her hos oss, kan vi gjette oss til med utgangspunkt av hva som tilbys i dag. Det betyr i så fall bensinmotorer på 1,4 liter med 140 og 170 hestekrefter, og dieselmotorer på 1,6 liter (120 hester), og 2,0 liter (140 eller 170 hester).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer