Jeep mislykkes i krasj-test

Jeep Compass gjør det dårlig i Euro NCAPs siste kollisjonstest, mens Honda Civic overbeviser.

Jeep Compass oppnådde bare 2 av 5 stjerner da den ble testet av Euro NCAP
Jeep Compass oppnådde bare 2 av 5 stjerner da den ble testet av Euro NCAP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeep har nylig kommet tilbake på det norske markedet. En av modellene de markedsfører er kompakt-SUVen Compass som i sin nyeste utgave nå er testet av Euro NCAP.

Og det er viktig: Euro NCAPs tester utgjør den viktigste standarden for kollisjonssikkerhet i nye biler på det europeiske markedet.

Dessverre for Jeep gikk det ikke spesielt bra: Compass oppnådde totalt bare 2 av 5 stjerner. Selv om kravene til å få toppscore i år har blitt skjerpet, er det likevel et nederlag å ikke klare dette med en ny bil. Og med 2 stjerner var den ganske langt unna.

Jeep starter opp igjen i Norge - vi har kjørt nye Grand Cherokee

Svakest i klassen

Faktisk er dette resultatet klart svakest i hele klassen, og svært uvanlig i dag. Den nest dårligste i klassen, Dacia Duster, fikk til sammenligning tre stjerner, først og fremst takket være bedre beskyttelse av voksne i forsetene.

Compass gjør det dårlig i flere disipliner. Frontkollisjonsbeskyttelsen er klart dårligere enn konkurrentene (minus Dacia Duster), og i stolpetesten hvor bilen treffer en stolpe fra siden får den ingen poeng. Påkjørsel fra siden går imidlertid langt bedre, der får den full uttelling.

Denne Forden ble historisk


Fotgjengerfiendtlig

Også på fotgjengerbeskyttelse gjør Compass det dårlig, og den scorer bare 23 prosent. De fleste konkurrentene ligger til sammenligning rundt 50 prosent. Og SUVene er generelt dårlige på dette området. Barnebeskyttelsen er bedre, men også den er under det jevne nivået i klassen.

Hele resultatet kan du se hos Euro NCAP.

Dette er åpenbart dårlige nyheter for Jeep, ikke minst i en reetableringsfase som de er i i Norge. Spørsmålet blir hvordan dette vil slå ut for salget i en klasse som i utgangspunktet er svært tøff.

Vår test av forrige Jeep Compass finner du her.

Honda Civic imponerer

Langt bedre gikk det med Honda Civic. Civic ble nylig lansert og blir utvilsomt en viktig bil for Honda, ikke minst i Norge. Civic scorer godt over hele linja og holder fint følge med det som nå er nivået i klassen. 5 stjerner er derfor ingen overraskelse.

Vår prøvekjøring av nye Honda Civic finner du her.

Her kan du se resultatet for Civic hos Euro NCAP.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer