Jeep rundt seg selv

En 5,7-liters V8er var ikke nok for Jeeps ekstreme offroad-konsept.

Publisert
Sist oppdatert

De kunne nøyd seg med den sprekere 6,1-liters versjonen, men valgte isteden en ekstra 5,7-liter bagasjerommet. Begge motorene leverer kreftene i en midtmontert fordelingskasse som har utgang for fire stikkaksler, en til hvert hjul. Bremsene sitter ved utgangen av hver enkelt aksling, og det innebærer blant annet at svært mye av vekten er sentralisert midt i bilen.

Firehjulsstyring

Firehjulstyring er drømmen for mange som driver med terrengkjøring, særlig er redusert svingradius gunstig i trangt terreng. Hurricane snur omtrent rundt seg selv når bakhjulene hjelper til. I tillegg kan hjulene på en eller annet måte instrueres til å svinge parallelt med forhjulene, og bilen kan dermed kjøres sidelengs ut av vanskelige situasjoner.

To ganger 5,7

5,7-literen er en mye brukt motor i Chrysler-systemet, og versjonen som sitter i Hurricane skal yte 335 hestekrefter. Med to slike på plass får du krefter nok til terrengkjøring og litt til, 0-60 mph skal være unnagjort på under fem sekunder.

Kortere enn Polo

Til tross for voksen motorisering er ikke Hurricane ett kjempestort beist. Den er faktisk kortere enn en Volswagen Polo, men har lengre akselavstand enn en Passat. Med 305/70-20 betyr det ganske ekstreme kvaliteter for terrengkjøring, for eksempel kan kneika du står nederst i ha en helling på inntil 64 grader før andre deler av bilen enn hjulene tar kontakt med bakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer