Jeep Wrangler (1999)

Jeep Wrangler er etterkommeren til den berømte Jeepen som amerikanerne brukte i andre verdenskrig. For bare småbilpenger kan du velge fra et rikt utvalg modeller.

Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

I 1945 gikk det tyske 1000-års riket nedenom og hjem etter bare 12 år. En av årsakene til dette var en liten firehjulsdrevet terrengbil fra USA, den såkalte Jeep. Etter krigen ville mange hjemvendte soldater ha en sivil versjon, og den ble også en stor suksess. I 1986 erstattet Jeep gode gamle CJ med Wrangler. Den har siden vært fast inventar på 4X4-markedet.

En Wrangler fra sent 90-tall kan ikke sammenlignes med en gammel CJ5. Nykommeren er nemlig totalt overlegen hva gjelder komfort og kjøreegenskaper. Fjæringen er stort sett bra, men over humper i asfalten forplanter støtene seg hardt. Det største minuset er allikevel den stive bakakselen som kjennes ut som den beveger seg til alle kanter, uavhengig av hvilken retning du selv kjører. Den firesylindrete motoren er ikke imponerende, men duger til vanlig kjøring. Har du råd, bør du kjøpe sekseren med 60 hester mer.

InteriørMan sitter høyt og relativt komfortabelt. Instrumentene er ryddige og oversiktlige, og finishen bra. Bagasjeplassen bak setene duger ikke til bombekastere, men et par kasser med granater går bra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer