– Jeg trodde ikke sånt skjedde i Norge

For snart tre år siden kolliderte Jared Elgvin med en drosje i en rundkjøring i Oslo. Det ble begynnelsen på en lang og vanskelig forsikrings-krangel med DNB.

Jared Elgvin ble trodd av forsikringsselskapet sitt, DNB, men siden de ikke hadde nok bevis for at det hadde vært et sammenstøt måtte han selv ut med egenandel og bonustap. Elgvin er ikke lenger kunde i DNB. Foto: Gaute Beckett Holmslet
Jared Elgvin ble trodd av forsikringsselskapet sitt, DNB, men siden de ikke hadde nok bevis for at det hadde vært et sammenstøt måtte han selv ut med egenandel og bonustap. Elgvin er ikke lenger kunde i DNB. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2012 ble det meldt inn over 700.000 skader på motorvogn, ifølge Finans Norge (FNO). Flere av disse er kollisjoner, og selv om det eneste rette er å ta ansvar for kollisjonen, velger mange å stikke av. Faktisk så mange som to av tre, skal vi tro Tryg forsikring.

Da blir eieren av den andre bilen stående igjen med svarteper, og må ofte dekke skadene selv. Nettopp dette skjedde med Jared Elgvin en sensommerdag i 2010.

Valgte feil felt

– Kona og jeg var på vei inn til Oslo for å delta på en boklansering. Vi hadde kommet til påkjøringsrampen før trafikkmaskinen ved operahuset (Bispelokket, journ. anm.), da en taxi kom i høy fart bak oss. Før rundkjøringen lå taxien i venstre felt, et felt som ble brukt hvis man skulle helt rundt, og vi lå i høyre felt, sier Jared Elgvin til DinSide.

Slik kjøremønsteret var på Bispelokket, var altså venstrefeltet forbeholdt dem som skulle helt rundt, mens høyrefeltet var ment for dem som skulle rett fram eller til venstre i rundkjøringen, ifølge Elgvin. Han mener derfor taxien la seg i feil felt.

– I stedet for å kjøre helt rundt valgte han samme avkjøring som oss, og da traff han meg i siden. Venstre front ble skrapet opp og bulket, og festet til frontlykten revet løs, sier Elgvin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer