- Jeg veltet og rullet rundt med bilen

DinSides motorredaktør var døden nær. Nå advarer han alle bilbelte-hatere.

Publisert
Sist oppdatert

Stian Gihle prøvekjørte en Mitsubishi Pajero utenfor Jessheim for 5-6 år siden.

- Jeg merket plutselig at bilen kom til å velte, og fra det øyeblikket er du i sjokk. Jeg hørte tre-fire kraftige dunk, og det føltes som en evighet mellom hvert smell.

Bilen rullet og veltet i 30 meter før den stoppet på hjulene. Da var deler av frontruten knust, men Gihle kom utrolig nok uskadd fra ulykken.

- Bilbelter fungerer jo sånn at de strammer seg. Hadde jeg ikke brukt beltet, kunne jeg havnet på utsiden av bilen og så under, sier han og legger til:

- Jeg er blitt veldig bevisst på alltid å bruke bilbelte. De som kjører fort i dårlige, gamle biler skjønner ikke alvoret.

Bilbelte-fakta og lesernes vaner

400 ungdommer uten bilbelte

En landsomfattende bilbeltekontroll gjennomført av Statens vegvesen forrige uke, viser at nordmenn generelt er blitt flinkere til å bruke bilbelte.

Men kontrollen viste også at ungdommer mellom 15 og 24 år er den gruppen som oftest kjører usikret. Nesten 400 ungdommer manglet bilbelte da Statens vegvesen gjennomførte bilbeltekontrollene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer