Jensen Interceptor skal gjenfødes

Det er dagens eiere av Spyker, CPP, som står bak dette spennende prosjektet.

Rene, "retro-moderne" linjer kjennetegner designen av det som skal bli nye Interceptor henimot år 2014. Foto: CPP
Rene, "retro-moderne" linjer kjennetegner designen av det som skal bli nye Interceptor henimot år 2014. Foto: CPP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jensen Interceptor, den sære italiensk-amerikansk-britiske sportsbilen fra 1966, ser ut til å stå overfor en renessanse. Og det er ikke noen hvemsomhelst som står bak planene om å vekke den legendariske, britiskbygde sportsbilen fra 60-tallet til live igjen.

Jaguarfabrikk

Den tradisjonsrike tidligere Jaguar-fabrikken i Browns Lane i Coventry er overtatt av et selskap med det lite poetiske navnet Coventry Prototype Panels (CPP). Det er grunnlagt og eies av en viss Brendan O'Toole i partnerskap med en person hvis navn er bedre kjent, nemlig Vladimir Antonov, en av de høyt profilerte aktørene i Spyker/Saab-føljetongen. CPP er for øvrig dagens eiere av Spyker.

Les om Spyker C12 Zagato her.

Sekstitalls-råskinn

Jensen var en britisk bilprodusent som bygde en meget potent og rask sportsbil mellom 1966 og 1976. Den var italiensk-designet og var utstyrt med kraftige V8-motorer fra Chrysler (6,3 og 7,2-litere med opp til nesten 400 hestekrefter). Den ble produsert som kupé, som kabriolet og som kombikupé. En spesialversjon, Jensen FF, hadde til og med firehjulsdrift, blokkeringsfrie bremser og antispinnsystem (!).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer