Jensen på nett

Jensen er nå klar til avgang, og har du en halv million pluss det du må betale i avgifter til den norske stat, kan du bestille bilen online. I første omgang vil bilen kun bli solgt på det britiske markedet, så importen må du stå for selv.

Jensen på nett
Publisert

Bilen som skal gjenopplive Jensen-navnet, ble etter mye hysj-hysj presentert på ”British International Motor Show” 24. oktober i fjor. Interessen for bilen har visstnok vært stor fra handlelystne, potensielle kunder, på tross av at tekniske data på bilen har vært mangelfulle inntil nylig. Nå er alle data om bilen på plass, og prisen er klar.

Fra produsenten i Storbritannia koster bilen £39.500, noe som i norske kroner og ører tilsvarer 497.132 kroner. Vil du ta med bilen inn i Norge må du i tillegg betale avgifter til staten, så sluttsummen for å kunne kjøre bilen opp Karl Johans Gate blir nok ganske mye høyere enn hvis du hadde holdt den på de britiske øyer.

Cobra-motor

Men hva får du da for denne prisen? Du får en 2-dørs cabriolet med aluminiumschassis som kan kjøre i 248 kilometer i timen, og som fabrikken antar kan akselerere fra 0-96 km/t på 4,8 sekunder. Drivkreftene under panseret er 1998-årgangen av SVT Cobra-motoren, som sitter i racing-versjonen av Ford Mustang. Dette er en 4,6-liters motor med fire overliggende kamaksler og 4 ventiler pr. sylinder – i alt 32 ventiler. Maksimale hestekrefter er 325, som oppnås ved 5.800 omdreininger i minuttet. Maksimalt dreiemoment er 407 Nm ved 4.800 omdreininger. -Og:du får signaturen til de to som har satt sammen motoren inngravert en plakett festet til motorblokka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.