Jentenes drømmebil

Volvo håper nok at mange er glade for at dette ble en kupé og ikke et digert beist av en flerbruksbil. Mest mulig plass har heller ikke vært det primære, men en del praktiske store og små detaljer er på plass.

Publisert
Sist oppdatert

Noe av det første prosjektleder for Volvo YCC Camilla Palmertz trekker frem er at midtkonsollen mellom setene foran skal brukes til oppbevaring av forskjellige ting man til stadighet har med seg. Girspak og håndbrekk har ikke noen her å gjøre. Det er flyttet opp på rattet. I YCC består midtkonsollen av flere tildels store oppbevaringsrom hvorav et til og med er nedkjølt.

Praktiske løsninger

Noen av løsningene som er valgt kan kanskje diskuteres, men dette er en konseptbil og skal bare være en samlig gode ideér. For eksempel er valget av måkevingedører spenstig. De åpner seg automatisk når du nærmer deg bilen og du trenger da ikke slippe det du har i armene før du legger det inn i bilen. Samtidig som dørene åpnes forsvinner dørstokken ned og bilen heiser seg opp. Alt for at ut- og innstigning skal bli så enkel som mulig. Dørene dekker så mye av lengden på bilen at du også har tilgang til baksetet uten å legge forseteryggen ned.

Ratt og seter justeres automatisk når du setter deg inn i bilen, men vi måtte finjustere litt før vi ble helt fornøyd. I tillegg til at ratt og sete kan justeres i alle retninger, kan også pedaler justeres. Det finnes også en støtte som skal gjøre at bilen kan kjøres med sko med både høy og lav hæl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer