Volvo V60 kommer aller sist av 2018-kandidatene

Jeremy Clarkson slakter den norske Volvo-favoritten

- Ingenting mer enn en Volvo i oppkjørselen, forteller at sexlivet ditt er dødt, slår den tidligere Top Gear-stjernen fast.

PEN OG ROMSLIG...MEN: Heldigvis for Volvo er det særlig dieselmotoren som totalt ødelegger opplevelsen av V60 for Jeremy Clarkson. Da passer det bra at Volvo vil fase ut den typen motorisering. Bildet er fra den storstilte V60-lanseringen utenfor Stockholm i februar i fjor. Foto: Øystein Fossum
PEN OG ROMSLIG...MEN: Heldigvis for Volvo er det særlig dieselmotoren som totalt ødelegger opplevelsen av V60 for Jeremy Clarkson. Da passer det bra at Volvo vil fase ut den typen motorisering. Bildet er fra den storstilte V60-lanseringen utenfor Stockholm i februar i fjor. Foto: Øystein Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeremy, som er programleder i The Grand Tour på Amazon Prime for tredje sesong etter å ha vært den ikoniske galleonsfiguren i Top Gear i «uminnelige tider», er også bilanmelder for den britiske avisen og nettstedet Sunday Times.

Han har gjort en oppsummering av sitt bilår 2018 og kåret de bilene som etter hans mening var de fem beste - samt de fem verste.

Italiensk vinner

Det er vel ingenting oppsiktsvekkende i at hans vinner av året er Lamborghini Huracán Performante, supersportsbilen med selvpustende V10-motor på 5,2 liter, 640 hester og Nordsløyfa på 6 minutter og 52 sekunder.

Mer oppsiktsvekkende er bunnlisten hans.

Ikke så mange her til lands har noe forhold til den femte dårligste, Abarth 695 Rivale, som slaktes for sine kjøreegenskaper.

Den fjerde vil nok overraske en del: Audi Q8 er flaggskipet i Audi-stallen, og selv Clarkson innrømmer at teknologien er imponerende.

Men, som han sier: - Den er en konkurrent til den grusomme BMW X6, og det vil si at den er for gale mennesker.

Duster - for duster?

Deretter følger Dacia Duster, som disses for fæl styling og for å være undermotorisert - det hele til en altfor høy pris (i England).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer