Jet lover rimelig diesel

Ombyggingen er allerede i gang og innen utgangen av mars måned skal alle landets Jet-stasjoner utrustes med diesel-pumper.

Publisert
Sist oppdatert

Rundt ti Jet-stasjoner har allerede fått dieselpumper og i løpet av få uker vil det altså være mulig å fylle diesel på samtlige 38 Jet-stasjoner.

Jet, som kun operer i Østlandsområdet, har lenge vært klar over at stadig flere nybilkunder velger dieselmotorer. Dette betyr at Jet, som kun har satset på bensin, har mistet stadig flere potensielle kunder. Den utløsende årsaken til at Jet nå har valgt å satse på diesel, er imidlertid det sterkt synkende salget av 95 oktan rød-bensin. Rød-bensinen utgjør nå kun 2 prosent av Jet-kjedens omsetning.

Lover å senke prisene

ConocoPhillips Jet AS, som eier Jet-stasjonene, har derfor bestemt seg for å kutte ut rød-bensin til fordel for diesel. Dermed slipper de å bygge ut stasjonene og kan i stedet nøye seg med å modifisere tank- og pumpeanlegg.

Norske konkurransemyndigheter har kommet frem til at prisnivået på bensin er lavere i områder som har Jet-stasjoner enn i resten av landet, og Jet lover at de også skal være med å drive ned prisene på diesel.

Mer enn 10 prosent

Jet var høsten 2002 først ute i Norge med å innføre 92 oktan blyfri bensin, som nå utgjør omlag 12 prosent av omsetningen. 95 oktan blyfri velges av 86 prosent, og er dermed det overlegent mest populære Jet-produktet. Diesel vil nok dermed ikke kunne konkurrere med 95 oktan bensin, men det er fullt mulig at Jet-diesel kan bli like populært som 92 oktan. Selv regner Jet med at dieselandelen av omsetningen vil passere 10 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer