Verdens første M4 driftebil

Joachims BMW M4 overgår alt

Joachim Waagaard er kjent for mange bygg med ekstrem finish. Hans BMW M4 overgår alt, men han kjører den som om den var en jordebil.

STRØKEN: Dette er en av verdens mest strøkne driftebiler, men det hindrer ikke eieren fra å bruke bilen maksimalt. Alle deler er støpt opp i flere eksemplar, så bilen er like fin til neste løp. Foto: Kaj Alver
STRØKEN: Dette er en av verdens mest strøkne driftebiler, men det hindrer ikke eieren fra å bruke bilen maksimalt. Alle deler er støpt opp i flere eksemplar, så bilen er like fin til neste løp. Foto: Kaj Alver Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi burde jo egentlig fått smekk på lanken – for egentlig burde denne bilen vært på Dinside for leeenge siden. Men en fin miks av Joachims travle hverdag, og vi som har en særdeles «laidback» stil, gjorde at ting aldri materialiserte seg.

Nå er i alle fall tiden kommet, og vi presenterer det som er (eller, vi er jo litt trege, så kanskje har noen andre bygget en også?) verdens eneste BMW M4 driftebil!

… Den var i alle fall verdens første!

På egne bein

For de som ikke kjenner Joachim, skal vi gi et lite innblikk i hvem han er. Født på SIA i Lørenskog (heter nå Ahus) oppvokst på Strømmen utenfor Lillestrøm. Flyttet til Fredrikstad da han var 11 år. Gutten drev med Gokart fra han var 10 år til han fylte 16.

I motsetning til andre, kjøpte han seg ikke moped eller lett motorsykkel for konfepengene, men sparte og tok et billig lån hos sin far for å kjøpe seg Mazda RX7 på Ebay for å bygge banebil av.

Han fikk kjøre drifting som 17-åring under disposisjon afran NBF (da hadde vi ikke junior drifting på den tiden).

I 2008 ble han med Fredric Aasbø til USA for at han skulle delta i Redbull Drifting Word Championship. Det gikk veldig bra og endte med flere turer til USA og Asia. Han hadde en drøm om være en del av ett team og leve av drifting, men slik ble det ikke den gangen så han begynte å stå på sine egne bein.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer