Jovisst, kan Tesla Model S kjøre løp!

Trodde du at en Tesla Model S ikke kan brukes som leketøy? Her er beviset på det motsatte!

SPENNING I HVERDAGEN: Nei, det er ikke eksosrøyk... Dette er en Tesla Model S i fullt driv rundt driftingbanen! Foto: SKJERMDUMP FRA YOUTUBE
SPENNING I HVERDAGEN: Nei, det er ikke eksosrøyk... Dette er en Tesla Model S i fullt driv rundt driftingbanen! Foto: SKJERMDUMP FRA YOUTUBE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla Model S har vunnet hjertene til mange entusiaster. Nå har en japansk racingstjerne funnet det for godt å bruke den til pur underholdning.

Elbilen tilbyr hinsidige ytelser - spesielt den nye Model S P85D med 700 hester og firehjulstrekk, som vi også har testet.

Men selv de bakhjulsdrevne versjonene kan fungere til lidenskapelig bruk på en bane: Nå også som driftingbil.

LES OGSÅ: Nå kommer Tesla med en billigere firehjulstrekk-utgave!

Moment fra elmotoren

I denne videoen ser vi den populære driftingstjernen Nobuteru «NOB »(No One Best) Taniguchi leke seg med en Tesla Model S i Odaiba i Tokyo.

Taniguchi vant sitt første D1 Grand Prix championship i 2001 og er vant til å håndtere hysterisk redskap. Og som vi kan se på videoen, har han ikke noe problem med å rive løs bakhjulene på tørr asfalt - takket være det høye momentet fra elmotoren.

LES OGSÅ: Norske Fredric Aasbø utfordrer Ken Block med heftig bilfilm

Svært kostbar i Japan

Dette var første gang Nobuteru kjørte en slik bil - og han hadde fått streng beskjed om å ikke ta noen sjanser. Årsaken er at Tesla Model S er en svært dyr bil i Japan, hvor den ikke nyter godt av incentiver tilsvarende de vi har her hjemme.På slutten av filmen sier «NOB »at rattutslaget er for lite for å at den skal kunne fungere som en driftingbil. Men han innrømmer at han er bitt av basillen og ønsker å bygge om en Tesla Model S til en ren driftingbil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer