Juli: Astra nærmer seg

VW Golf kunne neppe beholde den suverene posisjonen på registreringsstatistikken i mai og juni særlig lenge. Fortsatt selges det flere Golf enn noen annen personbil her til lands, men nå kommer Opel Astra for fullt. Den nye modellen har passert Toyota Corolla.

Juli: Astra nærmer seg
Publisert

Hittil i år har statistikkene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) vært nokså ensformig lesing - Topp 10-listen har vært fullstendig dominert av VW og Audi. Nå er bildet adskillig mer nyansert, hele 5 merker er nå representert på listen over norges 10 mest solgte (registrerte) biler.

Drahjelp til småtasser

Den nye Golfen fungerte i en periode som den reneste magneten for bilkjøpende nordmenn. Men vel fremme hos VW-forhandleren fant man kanskje ut at en Polo eller en Passat var et vel så aktuelt alternativ. Den samme effekten gjør seg gjeldende hos Opel nå. For første gang i år har nemlig Opel Corsa dukket opp på Topp 10-listen

Da er det vel nettopp det Ford mangler her hjemme - en bestselger som gjør at kundene kommer innom en Ford-forhandler når de skal kjøpe ny bil. Riktig så ille som månedlisten ser ikke årslisten ut - fortsatt er både Mondeo og Escort med. Men det er ikke bare Ford som sliter, også Daewoo har problemer med å få sving på salget. Hittil i år er det solgt 319 Daewoo i Norge - og omtrent like mange står på bilhavnen i Drammen og venter på nye eiere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer