Kabriolet for de privilegerte

Aston Martin er bilen for rike bilentusiaster som vil ha det ypperste. Nå blir det snart mulig å skaffe seg denne lekre skapningen med 12 sylindre under panseret.

Publisert
Sist oppdatert
Kabriolet for de privilegerte

Kabriolet for de privilegerte

  1. Store bilder
Kabriolet for de privilegerte


Aston Martin DB9 Volante skal ha verdenspremiere i Detroit 4. januar neste år. Dette er den sjette nye bilen fra Aston Martin på to og et halvt år og de av dere som leser DinSide fast har for lengst sett våre spionbilder av bilen. Spionbildene finner du på denne lenken.

13. kabriolet

Helt siden før krigen har Aston Martin produsert kabrioleter. DB9 Volante er den 13. kabrioleten i rekken og føyer seg inn i rekken etter DB2 fra 1950 og videre med DB4, DB5, DB6, V8 og DB7.

Rask kalesje

Taket betjenes med en knapp i midtkonsollen og forsvinner på bare 17 sekunder. Når det ikke er i bruk ligger det skjult under et fast deksel. Bagasjerommet rommer 197 liter og har i tillegg plass til noen små mennesker i baksetet.

Skulle veltesensorene i bilen merke at det er fare for rulling spretter det opp to veltebøyler opp bak hodestøttene i baksetet. Passasjerene foran er beskyttet av A-stolpene som tåler to ganger bilens vekt.

Sprek

Det er ikke sluppet noen effekttall enda, men DB9 Volante er utstyrt med en 6-liters V12-motor med 48 ventiler. Den skal også gjøre at bilen klarer 0 til 100 kilometer på under 5 sekunder og toppfarten skal være over 300 kilometer i timen. Den kan leveres med enten sekstrinns manuell eller automatisk girkasse.

DB9 kupe har den samme motoren og her er effekten 450 hestekrefter og 570 newtonmeter. Det er ikke mye som tyder på at det er en annen effekt på kabrioleten.

DB9 Volante skal produseres sammen med DB9 kupe som ble lansert på Frankfurt Motor Show i september i år. Begge modeller håndbygges og leveringen av kupemodellen starter våren 2004. DB9 Volante er ikke klar for kunder før høsten 2004.

Store bilder finner du her (interiørbilder kommer fra DB9 kupe, men vi regner med at det er ganske likt som i kabrioleten).

Her finner du mer Aston Martin-stoff:

  • Nyheter
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer