Kabriolet for de privilegerte

Aston Martin er bilen for rike bilentusiaster som vil ha det ypperste. Nå blir det snart mulig å skaffe seg denne lekre skapningen med 12 sylindre under panseret.

Publisert
Sist oppdatert

Aston Martin DB9 Volante skal ha verdenspremiere i Detroit 4. januar neste år. Dette er den sjette nye bilen fra Aston Martin på to og et halvt år og de av dere som leser DinSide fast har for lengst sett våre spionbilder av bilen. Spionbildene finner du på denne lenken.

13. kabriolet

Helt siden før krigen har Aston Martin produsert kabrioleter. DB9 Volante er den 13. kabrioleten i rekken og føyer seg inn i rekken etter DB2 fra 1950 og videre med DB4, DB5, DB6, V8 og DB7.

Rask kalesje

Taket betjenes med en knapp i midtkonsollen og forsvinner på bare 17 sekunder. Når det ikke er i bruk ligger det skjult under et fast deksel. Bagasjerommet rommer 197 liter og har i tillegg plass til noen små mennesker i baksetet.

Skulle veltesensorene i bilen merke at det er fare for rulling spretter det opp to veltebøyler opp bak hodestøttene i baksetet. Passasjerene foran er beskyttet av A-stolpene som tåler to ganger bilens vekt.

Sprek

Det er ikke sluppet noen effekttall enda, men DB9 Volante er utstyrt med en 6-liters V12-motor med 48 ventiler. Den skal også gjøre at bilen klarer 0 til 100 kilometer på under 5 sekunder og toppfarten skal være over 300 kilometer i timen. Den kan leveres med enten sekstrinns manuell eller automatisk girkasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer