Toyota

Kaller tilbake 122 000 dieselbiler

Så er det Toyotas tur. Fabrikken kaller nå tilbake 122 000 biler med dieselmotor. Det er fare for at det kan oppstå brann.

AVENSIS UTSATT: I Norge er de fleste bilene som kalles tilbake for å skifte EGR-ventilen som kan forårsake brann, Toyota Avensis. Foto: Rune Korsvoll
AVENSIS UTSATT: I Norge er de fleste bilene som kalles tilbake for å skifte EGR-ventilen som kan forårsake brann, Toyota Avensis. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En rekke bilprodusenter har de siste par årene måttet kalle tilbake biler på grunn av fare for brann. BMW, Hyundai, Mercedes, Ford, Opel, Volvo og Audi er bare noen.

Hos flere av merkene er det dieselmotoren som skaper problemer. Mange elbiler og ladbare hybrider er også utsatt.

Slik er det også med Toyota, som nå altså kaller tilbake 122 000 biler med dieselmotor i Europa for sjekk og utbedring på verksted. Tilbakekallingen gjelder modellene Auris, Avensis, Rav4 og Verso, produsert mellom april 2015 og mai 2018.

Starter brannen

Problemet er at det kan oppstå en lekkasje av kjølevæske i den såkalte EGR-ventilen. Den sitter i eksos-systemet og resirkulerer eksosgassen slik at den kan forbrennes en ekstra gang og minske utslippene fra bilen. Dersom lekkasje oppstår og kjølevæsken blander seg med sot i den varme ventilen, kan brann oppstå.

På biler hvor feil oppstår vil bilføreren normalt få en varsellampe på instrumentpanelet, samtidig som motorkraften i bilen reduseres.

601 i Norge

Norge slipper relativt lett fra denne tilbakekallingen, med til sammen 601 biler som må på verksted. Årsaken er rett og slett at de aller fleste bilene Toyota selger i Norge har hybriddrivverk med bensinmotor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer