Mangellapp eller uten forsikring

Kameraet avslører bilen din på sekundet

På under ett sekund avslører dette kameraet om bilen din har mangellapp, mangler forsikring eller har stjålne skilter. Statens vegvesen har tatt i bruk 75 slike skannere.

1100 TATT: Det tar under ett sekund for dette kameraet å skanne skiltet på bilen din, sjekke det i datasystemene til Statens vegvesen og varsle kontrollørene dersom du har noe uoppgjort med staten eller forsikringsselskapet. Foto: Statens vegvesen
1100 TATT: Det tar under ett sekund for dette kameraet å skanne skiltet på bilen din, sjekke det i datasystemene til Statens vegvesen og varsle kontrollørene dersom du har noe uoppgjort med staten eller forsikringsselskapet. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert

Tidligere var det en omfattende og vanskelig jobb for mannskapene fra Statens vegvesen å plukke ut de bilene og førerne som har noe uoppgjort med staten og forsikringsselskapene.

Med disse skiltskannerne er jobben blitt mye enklere.

I løpet av de siste par månedene er 45 000 biler blitt kontrollert. Av disse er 1 100 plukket ut og stoppet, fordi de mangler EU-kontroll, har mangellapp, er begjært avskiltet, mangler forsikring, trafikkforsikringspremie (tidligere årsavgift) eller kjører med falske skilter.

Lyser rødt

Kjetil Wigdel er leder for utekontrollen hos Statens vegvesen. Han forteller at kontrollene er blitt mye mer effektive med de nye skiltskannerne.

- En skiltskanner er et kamera utstyrt med en teknologi som kalles Automatic Number Plate Recognition (ANPR). De leser registreringsnumrene på alle kjøretøy som passerer og sjekker disse opp mot våre datasystemer. Hvis en bil har en begjæring av noe slag, lyser det rødt hos kontrollørene og kjøretøyet blir vinket inn for kontroll.

- Dette gjør at de som har alt i orden får kjøre videre uten heft, mens vi kan konsentrere oss om de som har feil eller mangler. Det er effektivt for oss og besparende for alle de som følger regelverket, sier Wigdel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer