Kampanje-skred på 4x4

Hver tredje personbil som selges i Norge har firehjulstrekk. Flere importører kjører nå aggressive tilbud som forbrukerne sparer stort på.

STOR ANDEL: Mer enn hver tredje nye personbil i Norge har firehjulstrekk. Bilimportørene kriger om å få deg til å velge deres alternativ. Foto: BMW
STOR ANDEL: Mer enn hver tredje nye personbil i Norge har firehjulstrekk. Bilimportørene kriger om å få deg til å velge deres alternativ. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver tredje personbil som selges i Norge har firehjulstrekk. Flere importører kjører nå aggressive tilbud som forbrukerne tjener stort på. Her finner du Norges 10 billigste firehjulstrekkere!

I vinterlandet Norge er 33,6 prosent av de solgte personbilene så langt i år levert med firehjulstrekk. Biler med trekk på alle fire var lenge regnet som et luksusgode forbeholdt dyre SUV-er som Range Rover og Mercedes-Benz GL.

Men med tiden har teknologien utviklet seg, stadig flere bilmodeller og motoralternativer er blitt tilgjengelig med innretningen, og prisene er vesentlig redusert. Nå får også Tesla firehjulstrekk!
I dag kan du faktisk velge mellom hele 1.111 ulike bilmodeller og varianter personbiler, ifølge tall fra OFV.
Heldigvis for forbrukerne har konkurransen tilspisset seg blant flere av importørene av premiumbil-merkene. I tillegg har Volkswagen hengt seg på. BMW var først ut med å tilby dette for ett år siden, og har nå fått følge av Mercedes-Benz, som også tilbyr firehjulstrekk mot et tillegg på bare 9.900 kroner. Avhengig av bilmodell, kan du som kunde spare så mye som 47.000 kroner.

Se oversikten nedenfor:

BMW
- Vi tilbyr firehjulstrekket xDrive på de fleste modeller. Dette var en kampanje vi begynte med i november i fjor. Den kom igjen i februar, og nå har vi kjørt den fra slutten av oktober og den går til 22. november. Det er noe vi gjør når det er sesong, og det er veldig attraktivt for kundene.

HØY ANDEL: BMW har satset tungt på firehjulstrekk. Andelen xDrive ligger på rundt 80 prosent. Foto: JAMIESON POTHECARY
HØY ANDEL: BMW har satset tungt på firehjulstrekk. Andelen xDrive ligger på rundt 80 prosent. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer


Om du ser bort fra elbil, så består salget vårt av 80 prosent xDrive. Det er det kundene vil ha, og vi vurderer fortløpende om vi vil tilby det igjen. Vi registrer jo at konkurrentene kopierer vår kampanje, men vi jobber fra kvartal til kvartal, og følger det som skjer i markedet. Vi vil snart også tilby xDrive på nye 2-serie Active Tourer. Kundefordelen varierer fra 25.000 kroner til cirka 40.000 kroner, sier Markeds- og kommunikasjonsdirektør Christian Gottschalk i BMW Group Norge.

Mercedes-Benz
- Kampanjen med 9.900 kroner for firehjulstrekk har pågått siden medio oktober, og den går ut november i år. Tilbudet gjelder for alle modeller der 4Matic er en opsjon, og for våre biler er det bare i kombinasjon med automatgir ettersom vi ikke tilbyr firehjulstrekk med manuelt gir.

PÅ MINDRE MODELLER: Mercedes ønsker å øke sin andel 4Matic-biler betraktelig, og har begynt med de mindre modellene.   Foto: TOMMY SIMON NORUM
PÅ MINDRE MODELLER: Mercedes ønsker å øke sin andel 4Matic-biler betraktelig, og har begynt med de mindre modellene. Foto: TOMMY SIMON NORUM Vis mer


Unntaket er C-klasse og E-klasse med 250 BlueTEC 4Matic, da de i en tidsbegrenset periode er lavere priset enn tilsvarende bil med bakhjulstrekk, i påvente av 220 BlueTEC 4Matic som kommer neste år. Vi kjører kampanjetilbudet fordi vi nå har et større utvalg 4Matic-modeller og merker det er et sug i markedet etter firehjulstrekk.
Historisk har den andelen for Mercedes ligget på 30 prosent, men målet er å komme opp mot konkurrentenes nivå. Vi kan ikke si noe om dette vil fortsette, men det er en vurdering vi må foreta løpende. Kundefordelen på tilbudet varierer fra modell til modell, men det er fra 20.000 kroner til 47.000 kroner, sier kommunikasjonsdirektør i Mercedes-Benz Norge, Christoffer Nøkleby.

Volkswagen
- Vi har kjørt kampanje på firehjulstrekket 4Motion for Golf og Golf stasjonsvogn til 9.900 kroner siden september, og det varer fram til 29. november. For Tiguan kjører vi prisavslag på 15.000 kroner.
Det er spesielt disse to modellene vi ønsker å sette ekstra trykk på, derfor har vi kjørt denne kampanjen. Vi hadde tilsvarende tilbud fra mars til mai med stor suksess, spesielt for Golf stasjonsvogn. Så langt i år utgjør firehjulstrekksalget 30 prosent av VWs personbiler i Norge, om du ser bort fra elbiler, sier VWs produktsjef Jan Tore Kopperud hos Harald A. Møller.

Audi
- Vi vil ikke droppe prisen på quattro på lik linje som andre aktører har gjort med sitt firehjulsdriftsystem. Vi ser at de tiltakene de gjør med rimelig firehjulsdrift medfører økt markedsandel, men mener at man skal være varsom med å vanne ut verdien av merkevaren sin på denne måten. Importøren må da i stor grad dekke den økte avgiften bilene har i form av økt vekt og forbruk. Audi skal likevel selvsagt være konkurransedyktige på pris i et tøft marked, men vi har en annen tilnærming. Vi fokuserer i stedet på kampanjer med pakketilbud på en sammensetning av etterspurt utstyr som gjelder alle modeller med og uten firehjulstrekk. Andelen quattro ligger pr. dags dato på 53 prosent, sier Audis informasjonssjef Marius Tegneby hos Harald A. Møller.

Volvo
- Firehjulstrekk utgjør drøyt 33 prosent av Volvos salg i Norge. Og ved inngangen til sesongen i september, hadde vi en AWD-kampanje som var svært vellykket. Vi kommer sikkert til å gjenta den. Men når det vil skje kan jeg foreløpig ikke si noe om, sier PR- og informasjonsdirektør Rune Gutteberg Hansen hos Volvo Car Norway.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer