VW ID.6 avslørt i fjellene

Kamuflerte Tesla X-utfordrer som Peugeot

Volkswagens nye storsatsing ble avslørt i Alpene - «utkledd» som Peugeot 5008.

SPIONBILDE: Volkswagens nye Tesla-konkurrent ble avslørt av fotografer i Alpene.
SPIONBILDE: Volkswagens nye Tesla-konkurrent ble avslørt av fotografer i Alpene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Takk for spørsmålet. Vi har ikke sluppet noe informasjon om VW ID.6 ennå.

Det er det korte svaret Dinside får fra hovedkvarteret til Volkswagen i Wolfsburg, når vi forsøker å få mer informasjon om bildene som har gått viralt i september.

Polestar er et helt nytt bilmerke i Norge og 2 er deres første helelektriske bil. Den går rett i strupen på fjorårets bestselger Tesla model 3 når det gjelder størrelse, effekt og pris. Vi tar et dypdykk i nykommeren. Vis mer

Om bildene på nett egentlig er lekket av Volkswagen selv, vil ikke produsenten svare Dinside på.

Elbilkappløp

Det skjer ekstremt mye på elbilfronten for tida. Etter et tiår dominert av et fåtall elbiler, som Nissan Leaf, VW e-Golf og diverse Tesla-modeller, kommer nå nylanseringene tettere enn blåbær på ei snor.

Noen ganger er det bare en hvilken som helst produsent som skal vise fram en ny detalj i frontlyktene, på bilen de allerede har teaset et utall ganger.

Men mer og mer handler det om bilprodusenter som lanserer sin første, andre eller tredje elbil - noen av dem bygd helt fra bunnen for å være elektriske. Elbilkappløpet er virkelig i gang.

Volkswagen har allerede hatt relativt bra suksess med elektriske versjoner av både Golf og Up. Den siste måneden har de endelig startet utleveringer i hopetall av den gjennomarbeidede elektriske kompaktbilen, ID.3 - som erstatter e-Golf.

Snart er kompakt-SUV-en ID.4 her også. En enda større ID.5 ryktes å heller ikke være veldig langt bak. Sistnevnte er en sportsligere kupéutgaven av ID.4, og resultatet av konseptbilen ID. Crozz.

SPIONBILDER: Her er VW ID.6 på prøvetur i Alpene, tidligere i september.

Hva med ID.6?

Og nå går altså de såkalte spionbildene over viralt, av en bil «utkledd» som en Peugeot-SUV kjørende i Alpene. Peugeot-sjef Jean-Philippe Imparato var derfor raskt ute på humoristisk vis og tilbød VW å prøvekjøre bilen deres.

«Hva om vi bare låner dere en ekte Peugeot 5008, om dere har så lyst til å prøve den», skrev han sarkastisk på Twitter.

«ORIGINALEN»: Bildet viser en Peugeot 5008 2017-modell. Foto: PSA
«ORIGINALEN»: Bildet viser en Peugeot 5008 2017-modell. Foto: PSA Vis mer

Tesla-konkurrent

Men under skallet var altså en stor elektrisk SUV - VW ID.6 - som omtales som Volkswagens konkurrent til Tesla Model X. Allerede i fjor ble bilen vist fram som et konsept, under navnet ID. Roomzz, på bilutstillingen i Shanghai.

Bildene ser du under.

KONSEPT: Slik ser konseptversjonen VW ID. Roomzz ut, vist på motormessa i Shanghai 2019. Foto: VW

Kommer innen to år?

Trolig er det først i 2022 den vil komme på det europeiske og norske markedet - mest sannsynlig under navnet ID.6, skal vi tro det som skrives om bilen.

Selv om mye kan endres før endelig lansering, er det snakk om firehjulstrekk som standard, gjennom én motor på hver aksel, effekt på 306 hester, batteripakke på 82 kWt og en rekkevidde på 450 kilometer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer