Tesla tilbakekaller 220 000 biler:

Kan åpne seg i fart

Panseret på Tesla Model S og Model 3 kan åpne seg under kjøring. Derfor kalles nå 220 000 biler i Europa tilbake på verksted.

UNDER KJØRING: Låsmekanismen til panseret på Tesla Model S og Model 3 kan ryke, slik at panseret åpner seg når du kjører i høy hastighet. Foto: Tesla
UNDER KJØRING: Låsmekanismen til panseret på Tesla Model S og Model 3 kan ryke, slik at panseret åpner seg når du kjører i høy hastighet. Foto: Tesla Vis mer
Publisert

Det er EUs Rapex-system (Rapid alert system for dangerous non-food products) som melder om dette denne uken. Tilbakekallingen startet i USA med 120 000 biler, mens det skal være snakk om 220 000 biler solgt i Europa som er berørt.

Årsaken til at panseret kan åpne seg i fart, er at luftinntaket under panseret får det til å vibrere. Det igjen kan føre til sprekker i innfestingen til låsmekanismen, slik at den løsner fra panseret.

Tilbakekallingene gjelder for Model S, produsert mellom 2014 og 2021 og Model 3 produsert mellom 2017 og 2021. I Norge er det i denne perioden er det levert ut 19 012 Model S og 35 540 Model 3.

Styrefeil på Model Y

Vi har spurt den norske Tesla-importøren om hvor mange norske biler som er berørt og når tilbakekallingene vil starte, men har foreløpig ikke fått noe svar.

Normal prosedyre er at eierne kontaktes direkte og kalles in til sitt verksted slik at bilen kan kontrolleres og deler eventuelt byttes. Utbedringene er normalt kostnadsfrie for kundene.

Det er ikke lenger siden enn to uker at Tesla måtte sette i verk en tilbakekalling av Model Y på grunn av at det er oppdaget svakhet i en styreknute. Den kan ryke slik at føreren mister kontroll over bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.