Kan bli dyrt

- Sure penger å betale for noe man enkelt kan unngå.

PASS PÅ: Det er fort gjort å ødelegge vindusviskerne når det er kaldt ute. Foto: Tryg Forsikring
PASS PÅ: Det er fort gjort å ødelegge vindusviskerne når det er kaldt ute. Foto: Tryg Forsikring Vis mer
Publisert

Vi har en iskald helg i vente, og de kaldeste stedene kan det faktisk bli under minus 30. Tryg Forsikring tror at ekstremkulda kan skape problemer for mange bileiere.

- Det er fort gjort å glemme å slå av vindusviskerne når man parkerer for kvelden. I løpet av natta fryser viskerne fast, og når man så starter bilen i kulda på morgenen, uten å løsne viskerne først, ryker gjerne vindusviskermotoren, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, i en pressemelding.

Se også: Har du best mulig forsikring på bilen din? Sammenlign her (annonselenke)

FERIEPROBLEM: Med fullastet feriebil er problemet med å komme seg opp den siste bratte og glatte bakken aller størst. Men, med dette tipset vil du mest sannsynlig alltid komme deg hele veien opp. Video: Rune Korsvoll. Vis mer

Det dekkes ikke av bilforsikringen om vindusviskermotoren ryker.

- Kravet er en plutselig og ytre påvirkning, og frost og snø er ikke tilfeldig i Norge på vinteren. Å skifte vindusviskermotor kan koste tusenvis av kroner, og det er sure penger å betale for noe man enkelt kan unngå.

FROSSET FAST: Når været går fra varmegrader til kuldegrader, eller når du har vasket bilen i vinter, er sjansen for at dørene fryser fast stor. Vi har trikset som forebygger. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

Forsikringsselskapet skriver at å kjøre uten fungerende vindusviskere kan medføre bot fra politiet, og det beste er å skrape viskerne fra den nedfrosne ruta før man starter bilen.

- Gjør det til en vane å slå av vindusviskerne og sett de opp når du parkerer for kvelden i vinterkulda. Da unngår du fastfrysing, det er lettere å skrape frontruta og viskerne forblir uskadd og varer gjerne lengre, forteller Brandeggen.