VW Passat får nytt liv

Kan bli elektrisk

Konsernet har bestemt at VW Passat skal leve videre. Norgesfavoritten kan til og med bli elbil.

BLIR HELELEKTRISK? VW Passat GTE fikk terningkast fem av Dinside i desember i fjor. Nå ryktes det at den niende generasjonen av 47-åringen kan bli elbil. Foto: Jamieson Pothecary
BLIR HELELEKTRISK? VW Passat GTE fikk terningkast fem av Dinside i desember i fjor. Nå ryktes det at den niende generasjonen av 47-åringen kan bli elbil. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Etter mer enn ett år med interne diskusjoner, har Volkswagen-konsernet endelig gitt sitt «ja» for at klassikeren VW Passat skal få leve videre. Det til tross for at de for bare få år siden lanserte Arteon, en ny modell som plasserte seg over Norges-favoritten i sortimentet.

Det er ikke mer enn tre-fire år siden Passat var Norges tredje mest solgte bil (2017). Siden lanseringen i 1973 har Volkswagen solgt over 30 millioner eksemplarer av Passat over hele verden.

Det gjør den til konsernets nest største salgssuksess noensinne, bak Golf.

VW Arteon ble imidlertid ingen suksess i Norge - i dag får du ikke lenger kjøpt den gjennom vanlige kanaler - mye fordi nordmenn har beveget seg fra å like stasjonsvogner til å elske høyreiste SUV-er. Også må vi naturligvis ikke glemme at med alle insentivene er vi er blitt minst like glade i elbiler.

Og verken Passat eller Arteon kan skilte med helelektriske motorer ...

Tabellforklaring: 2020-salget er til og med juli måned. Kilde: OFV

Elektrisk bølge

Volkswagen har tråkket på gasspedalen i elbilsatsningen. Fra å utvikle elbiler fra fossilbil-plattformer (e-UP og e-Golf) kommer de nå med helelektriske biler (ID.3 og ID.4) utviklet på egne elbilplattformer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer