Mercedes GLA

Kan bli fulltreffer

Mercedes´minste SUV kan falle i smak hos mange. Ladbar hybrid kommer senere.

PASSE STOR: GLA er den minste SUV-en i Mercedesprogrammet, men vi tror mange vil finne denne stor nok til en liten familie. Den finnes foreløpig bare i en folkelig forhjulstrekker og en halvvill firehjulstrekker, men kommer senere som ladbar hybrid. Foto: Mercedes
PASSE STOR: GLA er den minste SUV-en i Mercedesprogrammet, men vi tror mange vil finne denne stor nok til en liten familie. Den finnes foreløpig bare i en folkelig forhjulstrekker og en halvvill firehjulstrekker, men kommer senere som ladbar hybrid. Foto: Mercedes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes tetter alle hull i SUV-rekken sin. Ikke før vi så vidt har rukket å teste nykommere GLB, presenteres nye GLA. I motsetning til første generasjon, som mest ble oppfattet som en oppklosset og forlenget A-klasse, ser nykommeren mer ut som en ekte SUV.

Romsligere

Den er 1,5 cm kortere men til gjengjeld 10 cm høyere. Det skal gi et betraktelig romsligere interiør. Spesielt for benplass bak og bagasjerom, som har økt med henholdsvis 11,6 cm og 14 liter. Bagasjerommet svelger nå 421 liter.

Dermed kan dette bli en svært aktuell bil for mange og stjele kunder fra både BMW X1 (som kommer som ladbar hybrid første kvartal 2020) og den litt kulere X2. Den går også rett i strupen på Audi Q2.

Sittestillingen er 14 cm høyere enn ordinær A-klasse, som den deler motor, drivlinje og det meste av teknikken med, og er mer SUV-preget. GLA er fleksibel også. Man kan bestille skyvbare bakseter som kan justeres 14 cm og ryggen deles i praktiske 40/20/40.

FAMILIEBIL: Skyvbart baksete og tredelt rygg, gjør dette til en av de mer fleksible SUV-ene på markedet. Foto: Mercedes
FAMILIEBIL: Skyvbart baksete og tredelt rygg, gjør dette til en av de mer fleksible SUV-ene på markedet. Foto: Mercedes Vis mer

To motorer i starten, hybrid senere

Motorene hentes fra A-klassefamilien. GLA 200 får en firesylindret 1,3 liters tubomatet bensinmotor på 163 hester og 250 Nm. Den skal klare 0-100 km/t på 8,7 sekunder og ha en toppfart på 210 km/t. Den blir tilgjengelig med forhjulstrekk

Råtassen GLA 35 4Matic får en toliters turbo med 306 hester og 400 Nm. 0-100 gjøres på 5,1 og den stoppes ikke før den når 250 km/t. Den har, som navnet antyder, drift på alle fire. Firehjulsdrift blir tilgjengelig på andre modeller også. Føreren vil kunne justere balansen mellom drivakslene gjennom kjøreprogrammene.

Eco og Comfortmodus gir en 80:20-splitt, Sport gir deg 70:30, mens offroad gir opptil 50:50 samtidig som ABS-settingen hjelper systemet aktivt i terrenget. Selvsagt er bakkeassistent ned bakker på plass og skal vi sammenligne med GLB og GLC, som heller ikke har aktive differ, vil denne bli kapabel i terrenget.

GLA er forventet til Norge på våren og vil etter hvert følges av en ladbar hybrid med omkring 70 km elektrisk rekkevidde, ifølge Mercedes.

Vi har testet drivlinjen på pressekjøring av A- og B-klasse. Den vil kunne bli et prisgunstig og bra alternativ her også, selv om vi syntes systemet haltet litt da vi var ute å kjørte dem.

Alt utstyr

AVANSERT: Infrarøde sensorer slår på taklampen automatisk dersom du leter etter noe i kupéen . Talesystemet skal ha blitt enda bedre, men du må fortsatt stotre deg frem på engelsk. Foto: Mercedes
AVANSERT: Infrarøde sensorer slår på taklampen automatisk dersom du leter etter noe i kupéen . Talesystemet skal ha blitt enda bedre, men du må fortsatt stotre deg frem på engelsk. Foto: Mercedes Vis mer

A-klasse er fortsatt en av de mest komplette bilene i Mercedes-systemet. Selvsagt får B-klasse alle de samme systemene. Interiøret ser så å si hentet over og på toppmodellen har man to stk. 10,25 tommers skjermer som både kan styres fra rattet, paden på midtkonsollen, med håndbevegelser eller stemmebruk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer