Mercedes GLA

Kan bli fulltreffer

Mercedes´minste SUV kan falle i smak hos mange. Ladbar hybrid kommer senere.

PASSE STOR: GLA er den minste SUV-en i Mercedesprogrammet, men vi tror mange vil finne denne stor nok til en liten familie. Den finnes foreløpig bare i en folkelig forhjulstrekker og en halvvill firehjulstrekker, men kommer senere som ladbar hybrid. Foto: Mercedes
PASSE STOR: GLA er den minste SUV-en i Mercedesprogrammet, men vi tror mange vil finne denne stor nok til en liten familie. Den finnes foreløpig bare i en folkelig forhjulstrekker og en halvvill firehjulstrekker, men kommer senere som ladbar hybrid. Foto: Mercedes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes tetter alle hull i SUV-rekken sin. Ikke før vi så vidt har rukket å teste nykommere GLB, presenteres nye GLA. I motsetning til første generasjon, som mest ble oppfattet som en oppklosset og forlenget A-klasse, ser nykommeren mer ut som en ekte SUV.

Romsligere

Den er 1,5 cm kortere men til gjengjeld 10 cm høyere. Det skal gi et betraktelig romsligere interiør. Spesielt for benplass bak og bagasjerom, som har økt med henholdsvis 11,6 cm og 14 liter. Bagasjerommet svelger nå 421 liter.

Dermed kan dette bli en svært aktuell bil for mange og stjele kunder fra både BMW X1 (som kommer som ladbar hybrid første kvartal 2020) og den litt kulere X2. Den går også rett i strupen på Audi Q2.

Sittestillingen er 14 cm høyere enn ordinær A-klasse, som den deler motor, drivlinje og det meste av teknikken med, og er mer SUV-preget. GLA er fleksibel også. Man kan bestille skyvbare bakseter som kan justeres 14 cm og ryggen deles i praktiske 40/20/40.

To motorer i starten, hybrid senere

Motorene hentes fra A-klassefamilien. GLA 200 får en firesylindret 1,3 liters tubomatet bensinmotor på 163 hester og 250 Nm. Den skal klare 0-100 km/t på 8,7 sekunder og ha en toppfart på 210 km/t. Den blir tilgjengelig med forhjulstrekk

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer