Dacia Spring Electric

Kan bli Norges billigste elbil

Men den kommer ikke uten kompromisser.

BILLIG EL-SUV: Prisen er ikke satt ennå, men mye tyder på at Dacia Spring Electric kommer til å bli skikkelig billig. Foto: Dacia
BILLIG EL-SUV: Prisen er ikke satt ennå, men mye tyder på at Dacia Spring Electric kommer til å bli skikkelig billig. Foto: Dacia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Renault, som eier Dacia, var tidlig ute med sin elektriske Zoe. Den har solgt i bøtter og spann, og lever fortsatt etter en rekke oppdateringer.

Dacia har på sin side hatt noen av Norges desidert billigste SUVer med firehjulstrekk, sammen med Suzuki. Foreløpig har billigmerket under Renault holdt seg til velbrukte tradisjonelle drivlinjer.

Nå har de bekreftet at det kommer en ny, billig elbil.

Det er snakk om den allerede lanserte kompakt-SUV-en Renault K-ZE som ble lansert på Parismessen i 2018, der vi deltok.

Også det var en billig forhjulstrekker som virkelig kunne slått an her hjemme, men som Renault-sjefen svært overbevisende kunne fortelle at den kun skulle bygges og selges i det enorme markedet i Kina i overskuelig fremtid. Årsaken? Markedet i Europa er mikroskopisk i forhold.

Nå har de snudd, for nå kommer den til Europa, Riktignok ikke med Renault-Logo, men under Dacia og med navnet Spring Electric. Den ser nøyaktig lik ut - til og med støtfangerne, så her blir det kun snakk om små forskjeller i grillen og fargesprakende detaljer på introduksjonsmodellen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer