PSA og FCA slår seg sammen?

Kan bli ny bilgigant

To store globale bilkonsern med bilmerker som Peugeot, Citroën, Opel og Fiat vurderer nå å fusjonere.

BILGIGANT: Dersom PSA-gruppen og FCA slår seg sammen, blir de en av bransjens største aktører. Video: Peugeot, Opel, Citroën og Fiat. Bilder: Scanpix. Reporter: Ingebjørg Iversen / DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er PSA-Gruppen, som blant annet eier Peugeot, som ifølge flere internasjonale medier nå bekrefter at de er i samtaler med FCA (Fiat Chrysler Automobiles) om en fusjon av selskapene. BBC skriver at en avtale vil skape en virksomhet med en samlet markedsverdi på nesten 50 milliarder dollar - tilsvarende om lag 463 milliarder kroner.

Det er Fiat Chryslers andre forsøk på å få til en fusjon bare i 2019, etter at selskapet trakk seg ut av en avtale med en annen fransk produsent - Renault - i sommer. Etter gårsdagens melding hoppet verdien på de italiensk-amerikanske aksjene med 7,5 prosent på Wall Street.

Vil møte motstand

Noe av bakgrunnen for sammenslåingen er de nye og strengere utslippskravene, som vil gjelde i EU fra 1. januar 2020. Forenklet sett skal ingen bilprodusenter stå for et gjennomsnitlig utslipp (per bil) på mer enn 95 gram CO2 per kilometer, for hele flåten.

Det kan bli spesielt vanskelig fra FCA, som ikke har noen elbiler å tilby - med unntak av Fiat e500, som de skal ha tapt store penger på i seg selv. PSA kommer derimot med flere helelektriske biler. Eksempler på disse er:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer