Motorsykkel

Kan bli strengere

Nedslående rapport om kontroller av motorsykler.

STØYER: Statens vegvesen har gjennomført kontroll av nærmere 1000 motorsykler i år. Foto: Brendt A Petersen / Shutterstock / NTB
STØYER: Statens vegvesen har gjennomført kontroll av nærmere 1000 motorsykler i år. Foto: Brendt A Petersen / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fjorårets resultat etter kontroll av motorsykler var nedslående: 46 prosent av motorsyklene Statens vegvesen hadde kontrollert, hadde et støynivå over hva som er tillatt.

Rapporten fra årets kontroller viser liten grad av forbedring:

Av 957 kontrollerte motorsykler var det 404 som støyet for mye. Det tilsvarer 42 prosent av de kontrollerte. Faktisk hadde over to tredeler av de kontrollerte motorsyklene mangler.

- Antall reaksjoner fra denne type kontroller er dessverre altfor høyt, skriver Roy Harald Holm, Seksjonssjef Utekontroll, i Statens vegvesen.

Han forteller at de gjør løpende vurdering av å øke kontrollinnsats på kontroll av motorsykler og mopeder.

- Vi vurderer også om det er hensiktsmessig å innføre andre og strengere reaksjoner for denne type ulovligheter.

Nederst i saken kan du se oversikt over manglene.

Har satt opp støyradarer

I flere byer i Frankrike er det satt opp støyradarer - etter at støy fra biler og motorsykler er blitt et helseproblem for innbyggerne - som fanger opp desibelnivået på kjøretøyet, identifiserer kjøretøyet lyden kommer fra og sender automatisk bot i posten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer