To av ti utsetter verksted-besøket

– Kan bli veldig dyrt for mange

Mange utsetter reparasjoner de vet det er behov for. Det er alvorlig for både sikkerheten og lommeboka.

KAN BLI DYRT OG FARLIG: Så mange som to av ti kjører rundt i en bil de vet har feil eller mangler. Det er verken bra for sikkerheten eller lommeboka, mener ekspertene. Foto: Berit Roald / NTB
KAN BLI DYRT OG FARLIG: Så mange som to av ti kjører rundt i en bil de vet har feil eller mangler. Det er verken bra for sikkerheten eller lommeboka, mener ekspertene. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To av ti biler skal ha kjente feil og mangler, som eieren har utsatt å gjøre noe med. Det viser tall Dinside har fått tilgang til fra Autobransjens leverandørforening (ABL).

– Dette innebærer at en betydelig del av bilparken har et udekket reparasjonsbehov, kommenterer daglig leder Arild Hansen.

Feil og mangler kan være alt fra et knust glass foran lyktene eller mer alvorlige feil med for eksempel bremser eller slitte dekk.

– Kan bli dyrt

Salgs- og markedssjef Ian Wood i Veng, som leverer bildeler til verkstedbransjen, mener slike utsettelser kan gjøre vondt verre, slik at sluttregningen vokser.

– Begynnende feil på eksosanlegg og bremser er typiske eksempler, sier han.

Wood tror viljen til å ta kostnaden ved godt vedlikehold ofte reduseres, etterhvert som bilen blir eldre og markedsverdien synker.

– For gamle biler kan kostnadene ved en anbefalt reparasjon noen ganger synes høye, sett i forhold til kjøretøyets verdi. Da er det nok en del som kommer i tvil og venter, forklarer han.

NAF: – Gjør det!

Bilistorganisasjonen NAF mener også det er viktig å vedlikeholde bilen godt, uavhengig av dens alder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.