Digitalt førerkort som id

Kan det digitale førerkortet brukes som legitimasjon?

Foreløpig er dette opp til den som sjekker ID-en din, ifølge Samferdselsdepartementet.

I BUTIKKEN: I høst ble det lansert en helt ny app som kan bidra til at ting blir litt enklere. Men kan den bidra til det, også i hverdagen? Reporter: Thea Hope. Video: Kine Falch/Rød Løper Vis mer
Publisert

I slutten av september ble det digitale førerkortet tilgjengelig i Norge i den nye førerkort-appen, og 5. november hadde antallet aktiverte digitale førerkort passert millionen med god margin. Nærmere bestemt har 1 043 380 personer tatt det i bruk i det dette skrives.

Trenger du derimot å legitimere deg, må du i mange tilfeller regne med å ha med det tradisjonelle førerkortet, eller et annet id-kort.

Ingen generelle regler

Ifølge Justis- og beredskapsdepartementet er det ikke gitt generelle regler om hva som er gyldig legitimasjon i Norge.

- Krav fastsettes etter behov i tilknytning til ulike ytelser og tjenester, for eksempel i hvitvaskingsregelverket, utlendingslovgivningen og så videre, opplyser pressevakta til Dinside i en e-post.

Dermed vil det også kunne variere fra område til område hvilke krav som stilles for å kunne regnes som gyldig legitimasjon. Når det gjelder det nasjonale ID-kortet, som skulle ha vært på plass for mange år siden, skal det etter planen settes i produksjon i løpet av 2020, ifølge Justisdepartementet.

Men hva med den digitale versjonen av førerkortet, kan det brukes som legitimasjon?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer