Ford Mondeo stasjonsvogn 2019

Kan dette grepet ta den gamle storselgeren tilbake til topps?

I forbindelse med en midtlivsoppgradering kommer hybriden omsider også som stasjonsvogn. Men er det nok til å redde Ford-salget her til lands?

NÅ SOM HYBRID: Det er på frontfangeren man kan se at Mondeo er fornyet. For norske kunder er det den nye, elektrifiserte versjonen som utgjør det mest interessante ved oppgraderingen. Foto: Ford
NÅ SOM HYBRID: Det er på frontfangeren man kan se at Mondeo er fornyet. For norske kunder er det den nye, elektrifiserte versjonen som utgjør det mest interessante ved oppgraderingen. Foto: Ford Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ford Mondeo var for noen år siden en av Norges mest solgte biler. Så sent som i 2008 var den landets nest mest solgte bilmodell, etter VW Golf, og i 2009 kom den fortsatt på tredjeplass.

Den romslige familiestasjonsvognen gikk rett hjem hos svært mange norske kjøpere, og dieselversjonene var toppselgerne, i konkurranse særlig med biler som VW Passat og Toyota Avensis.

Ute av topplistene

Men tidene endret seg, og i 2018 var Mondeo nede på en 58. plass på registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). Bilen er et offer, både for dreiningen av etterspørselen fra stasjonsvogner mot SUV-er og at diesel er falt i unåde hos store kundegrupper.

Bare Skoda Octavia har klart å holde stand her. VW Passat har også klart seg bra, men det er takket være elektrifisering - i form av hybriddrivlinjen den har vært tilbudt med i versjonen GTE.

Mondeo har vært tilbudt som hybrid (selvladende), men bare som sedan - og det har ikke fått norske nybilkunders gunst, for å si det mildt.

Første elektrifiserte Mondeo stasjonsvogn

Men nå kommer altså den fordums storselgeren med en tidsriktig, elektrifisert drivlinje - den blir fra nå av tilbudt som hybrid, slik som sedanen. Nye Ford Mondeo Hybrid stasjonsvogn ble vist frem på Brussel Motorshow i Belgia fredag og den er allerede klar for bestilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer