Kan du trafikkreglene?

Har du full kontroll på de norske trafikkreglene? Eller er du så blottet for kunnskap at du snarest bør konvertere til kollektivtransport? Dagens test vil gi deg en pekepinn.

Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMME
Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMME Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens trafikkbilde er både hektisk og tidvis kaotisk, ikke minst i Oslo og andre store byer. Stadig flere kjører bil og stadig flere har dårlig tid. Flere kjører fort, flere står på sine rettigheter og færre holder god avstand.

Nøling er farlig

I et slikt miljø, med stadig mindre marginer, har nøling blitt trafikkfarlig. Derfor er det viktigere enn noensinne å ha oversikt over trafikkreglene. Den som stopper for trafikk fra høyre til tross for at man selv har har forkjørsrett, risikerer å bli påkjørt bakfra. Den som er usikker på om det er lov å kjøre forbi trikken på høyresiden skaper farlige situasjoner, fordi andre førere blir irriterte. Generelt gir dagens trafikkbilde stadig mindre rom for usikker opptreden og siste liten-handlinger.

På tide å bedre kunnskapsnivået?

Kunnskap om trafikkreglene motvirker nøling og er derfor viktig. Er dine kunnskaper om trafikkreglene gode nok? Eller er det på tide å kjøpe seg boken "Veien til førerkortet"? Vår uhøytidelige spørrekonkurranse er ingen teoriprøve, men vil gi deg et innblikk i ditt eget kunnskapsnivå.

35 spørsmål

Testen består av 35 spørsmål. De fleste spørsmålene har kun ett rett svar. To spørsmål har imidlertid flere poeng-givende alternativer, noe som gir ekspertene mulighet til å oppnå 39 poeng. Hvis du ikke er blant dem, bør du ta en titt på fasiten, som viser deg hvor du tok feil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer