Volvo elbil

Kan få gir

Volvo har tatt patent på en to-trinns girkasse.

NY BIL: Kanskje blir det girkasse Volvo Embla, som skal vises i høst. Foto: Volvo
NY BIL: Kanskje blir det girkasse Volvo Embla, som skal vises i høst. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er det svenske bilnettstedet Carup, som avslører at Volvo har laget en girkasse for elbiler.

Patent

Selskapet har i disse dager fått patent på denne, og nettstedet skriver at denne «etter alt å dømme» kan bli å finne i XC90-oppfølgeren Embla, som ble avslørt tidligere i år. Denne skal komme på markedet allerede i høst.

- Vi har lovet å lansere et visst antall nye modeller i året, blant annet en ny elbil i året. I høst kommer vi til å vise fram den nye elektriske modellen som blir ekstremt viktig for oss, sa Volvo-sjef Jim Rowan tidligere i vår.

Den nye girkassen skal være to-trinns, og Carup mener det også er sannsynlig at den også blir å finne i Polestar 3, som også blir lansert i høst.

Ingen spak

Girkassen er utstyrt med to våtclutcher som gir såkalte «powershifts» som er knapt merkbare for sjåføren, noe - som ifølge patentet - er viktig i premiumsegmentet.

En liknende løsning finnes i dag i premiumbilene Porsche Taycan og Audi e-tron GT.

Det blir imidlertid ingen tradisjonell girspak, girskiftene er det elektronikken som tar seg av. Det er også sannsynlig at den blir brukt på den bakre drivenheten, da denne brukes mest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer