Lusekjøring skaper farlige situasjoner

Kan føre til fartsbot

Nesten sju av ti opplever det. Dette bør du vite om «lusekjøring-reglene» i trafikken.

KAN FØRE TIL BOT: Om du uten god grunn lager kø i trafikken eller bare kjører sakte kan du få bot. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KAN FØRE TIL BOT: Om du uten god grunn lager kø i trafikken eller bare kjører sakte kan du få bot. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange opplever stigende frustrasjon ved å ligge bak en sjåfør som har all verdens tid, og som gjerne ligger 10-15 km/t under fartsgrensa. Når det i tillegg er mye motgående trafikk eller svingete vei, som gjør forbikjøring umulig, stiger av og til adrenalinet til farlige høyder.

Resultatet kan til slutt bli et livsfarlig forsøk på forbikjøring.

Unge menn mest irritert

I en undersøkelse som Ipsos tidligere har gjort for Gjensidige, svarer hele 68 prosent av de spurte bilførerne at de har opplevd en slik situasjon. Nesten like mange – 65 prosent – sier at de ofte eller av og til irriterer seg over dette og at de har opplevd farlige situasjoner som følge av saktekjøringen.

Typisk nok irriterer yngre bilførere seg oftere enn de litt eldre, viser undersøkelsen. Menn har dessuten opplevd flere farlige situasjoner og er litt mer irritert enn kvinner, viser undersøkelsen.

- Når irritasjonen er så høy, er det dessverre noen som til slutt mister besinnelsen og kjører forbi - også på uoversiktlige strekninger. Hvert år får flere slike forbikjøringer katastrofale følger, uttalte bilekspert Jan Fleinsjø i Gjensidige til Dinside, da vi omtalte temaet sist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer