Kan forklares, men ikke forsvares

For mange kan prisene på sportsbiler virke latterlig høy, noe de også er i mange tilfeller. Likevel er de ikke alltid så urimelig som man kanskje skulle tro.

SKYHØY PRIS: Superbiler har en prislapp som får de fleste av oss til å himle med øynene. Men når man ser arbeidet som ligger bak, materialene som brukes og teknologien som utvikles, så er kanskje ikke prisen så urimelig likevel. Foto: DINSIDE
SKYHØY PRIS: Superbiler har en prislapp som får de fleste av oss til å himle med øynene. Men når man ser arbeidet som ligger bak, materialene som brukes og teknologien som utvikles, så er kanskje ikke prisen så urimelig likevel. Foto: DINSIDE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedets råeste biler minner mer om romskip enn tradisjonelle biler. Ikke bare på grunn av utseende, men materialene som brukes har navn som ser mer ut til å være hentet fra en sciencefiction-film, enn fra en fabrikk.

Magnesium, titan og carbon er bare noen av de imponerende materialene som i dag er å finne i biler. Ikke bare bidrar de til å redusere vekt og utslipp, men de gjør også bilene sikrere.

LES OGSÅ: Vi har testet Porsche 918 Spyder

I tillegg gjør teknologien syvmilssteg hvert år, og nye løsninger gjør bilene lettere å kjøre, mer tilpasningsdyktige og ikke minst hinsides raske.

Både den økende bruken av sterke lettvektsmaterialer og utviklingen av teknologiske nyvinninger er prosesser som koster dyrt, noe som ofte gjenspeiles i prisen.

Håndlaget

De mest ekslusive bilene frontes også med at de blir laget for hånd. Det kan kanskje virke urealistisk at hele bilen lages for hånd, men det er ikke så langt fra sannheten.

LES OGSÅ: Nytt monster fra Molsheim

Mydriftfun er en bilkanal på YouTube. Her legger de blant annet ut videoer fra ulike bilfabrikker. Denne er fra Porsche-fabrikken, og her ser du hvordan Porsche lager sin monsterhybrid 918 Spyder, som i dag regnes som en av de tre store, sammen med de to andre hyperhybridene McLaren P1 og Ferrari LaFerrari.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer