Flere biler «drukner» om høsten

Kan gi enorme skader

Ekstreme regnskyll kan resultere i at mange biler «drukner». Høstløv som tetter vannkanaler kan koste bilen 20.000-50.000 kroner.

IKKE GJØR DETTE: Ikke kjør bilen i vann som er dypere enn 20 centimeter. Hvis du likevel må, så kjør sakte slik at du ikke ødelegger lykter, elektronikk og register. Foto: Rune Korsvoll
IKKE GJØR DETTE: Ikke kjør bilen i vann som er dypere enn 20 centimeter. Hvis du likevel må, så kjør sakte slik at du ikke ødelegger lykter, elektronikk og register. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Deler av Norge rammes i disse dager av uvær og store vannmengder - men høsten er generelt en årstid du bør passe på hvor du kjører.

Moderne biler liker dårlig vann - og bare lyktene på enkelte biler kan koste opptil 50.000 kroner å reparere, ifølge forsikringsselskapene.

- Nettbrett på fire hjul

- Du skal ikke ha overdreven forventning til bilens egenskaper i vann. Moderne biler er nesten som nettbrett på fire hjul. Alle vet hva som skjer hvis du legger et nettbrett i et badekar fylt med vann, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If forsikring til Dinside.

Han forteller at bilister kan oppleve å få store skader på bilene sine som følge av ekstreme regnskyll og flom.

I fjor hadde forsikringsselskapet flere saker hvor garasjeanlegg ble fylt av vann under ekstreme regnskyll og skader på parkerte biler på kaiområder, i forbindelse med springflo.

- I tilfeller som dette gjelder det å være rask til å flytte bilen, sier Clementz, og legger til at de vanligste skadene likevel oppstår i situasjoner som det er enkelt for bilistene å forebygge.

Nye lykter til 50.000,-

- Moderne biler tåler dårlig å kjøre gjennom store vannansamlinger. Resultatet kan bli at bilen bråstopper og du står midt ute i dammen med vann til livet. Vi har sett at bare lyktene på enkelte biler koster 50.000 kroner å skifte, forteller informasjonssjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer