Kan ha avslørt en Tesla som er mindre enn Model 3

Den angivelige småbilen kan bli en ordentlig konkurrent til Volkswagen ID.3.

GOLF-STØRRELSE: Denne skissen har skapt store spekulasjoner om en mindre modell fra Tesla. Ill: Tesla.
GOLF-STØRRELSE: Denne skissen har skapt store spekulasjoner om en mindre modell fra Tesla. Ill: Tesla. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla har vist en skisse på en helt ny kompakt elektrisk bil, samtidig som de lanserer planer for et designstudio og forsknings-og utviklingssenter i Kina.

I 2018 annonserte Tesla-sjefen Elon Musk at de innen fem år ville bygge en kompakt bil for å konkurrere med VW e-Golf.

Siden den gang har VW skrotet e-Golf, så det er i praksis ID.3 som blir markedet for Teslas angivelige småbil.

En enorm kontrast til nylig annonserte Cybertruck.

Crossover

Med tanke på Musks evne til å levere, er det fullt mulig at det vi ser skissene på her, er bilen som vil komme i produksjon. I så fall vil det ikke være en nedtur.

For selv om man ser familielikheter i fronten, er det en langt mer leken og moderne tilnærming til bildesign enn dagens biler og snart lanseringsklare Model Y.

Skissen ble vist i et offisielt dokument for å friste nye designere til deres planlagte designstudio/forsknings- og utviklingssenter i Kina.

Bygges i Kina

Under et lanseringsarrangement for Model 3 produsert i Kina, uttalte Musk eksplisitt sitt ønske om en kinesiskdesignet elbil for et globalt marked:

– Jeg tror det hadde vært superkult, så det kommer vi til å gjøre. Vi vil forsøke å opprette et kinesisk design- og utviklingssenter for å designe en original bil i Kina ment for det globale markedet.

Forrige uke offentliggjorde Musk dette design- og utviklingssenteret, skriver Electrek.

Foreløpig finnes det absolutt ingen informasjon om småbilen, som trolig blir en femdørs crossover med litt ekstra bakkeklaring. Det er i så fall i tråd med kundenes ønsker i dette segmentet i dag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer