Volvo slutter med diesel

Kan ikke lenger bestille diesel

Volvo har lovet å kutte ut diesel. Nå er første bil allerede «utsolgt» for dieselalternativer.

SLUTT: Nå kan man ikke lenger kjøpe ny Volvo XC40 med dieselmotor, om ikke du får tak i én av de få som står igjen hos norske forhandlere. Foto: Dinside
SLUTT: Nå kan man ikke lenger kjøpe ny Volvo XC40 med dieselmotor, om ikke du får tak i én av de få som står igjen hos norske forhandlere. Foto: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo har tidligere bestemt at de skal slutte å utvikle dieselmotorer, og at disse skal fases ut fram mot 2023. Svenskene viser at de mener det i fullt alvor. Nå går det nemlig ikke an å bestille Volvo XC40 med dieselalternativer lenger.

I Volvos norske konfigurator er den urbane SUV-en kun mulig å få bestilt med bensin-, bensinhybrid- eller helelektrisk motor.

Det er i stor kontrast til i fjor, da nesten 90 prosent (89,3 %) av alle Volvo XC40 var dieselbiler. Det første året modellen var i salg (2018) var nesten tre av fire (73,3 %) solgte XC40 med dieselmotor.

Drivlinje / År 2020 2019 2018
Alle1.3611.090994
Diesel312974729

Populær i Norge

XC40 er dessuten den mest solgte Volvo-en i løpet av de første sju månedene av 2020. Hittil er det i Norge registrert 1.361 eksemplarer av den minste Volvo-SUV-en, ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). At salget har tatt seg så kraftig opp kan vi takke den ladbare versjonen for.

Det kvalifiserer til en 12. plass blant alle bilmodellene på det norske markedet, der kun to andre ikke-helelektriske bilmodeller ligger foran (Skoda Octavia og Mitsubishi Outlander).

Hele 1.025 av bilene er ladbare bensinhybrider, men tett opp mot de resterende (312) er dieselvarianter. 24 av bilene er solgt som ren bensinmotor.

Slutt på diesel

Da sedanen Volvo S60 ble lansert i 2018 kom den kun som bensinalternativ, med eller uten hybridteknologi. Neste steg var altså å slutte med dieselmotorer på XC40.

Det skal fortsatt finnes noen dieselversjoner på lager rundt om i Norge.

- Det stemmer at vi faser ut dieselmotoren på XC40 i år. Fremover er det elbil, ladbar hybrid og mild hybrid med bensin som gjelder for vår minste SUV, sier kommunikasjonssjef Erik Trosby hos importøren til Dinside.

- Vi har levert de siste XC40-ene med diesel til de norske forhandlerne og det står under 20 biler på forhandlernes lagre i Norge. Dersom man ønsker å sikre seg en helt ny XC40 med dieselmotor må man være rask, fortsetter han.

Det går altså ikke an å bestille dieselbilene via nettsiden til Volvo lenger. Volvos strategi er altså å erstatte dieselbilene med bensinhybrider, og på sikt helt elektriske biler.

Elbilversjonen av Volvo XC40 - XC40 Recharge Pure Electric - kommer til Norge i løpet av høsten. Volvo er fortsatt det tredje største merket på det norske markedet, inneværende år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer