Mercedes tilbakekaller 800 000 biler på grunn av brannfare

Kan ikke repareres - ennå

Bilene kan ta fyr, men på grunn av delemangel oppfordres kundene til å kjøre forsiktig videre.

KJØR FORSIKTIG: Corona-pandemien har gjort at Mercedes-Benz ikke har deler til å reparere de berørte bilene nå. Derfor oppfordres kundene til å være spesielt oppmerksomme når de bruker bilen. Foto: Rune Korsvoll

KJØR FORSIKTIG: Corona-pandemien har gjort at Mercedes-Benz ikke har deler til å reparere de berørte bilene nå. Derfor oppfordres kundene til å være spesielt oppmerksomme når de bruker bilen. Foto: Rune Korsvoll

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skal være snakk om en teknisk feil som kan føre til at det oppstår lekkasje av kjølevæske mot svært varme deler i motoren. Mercedes-Benz sier i brevet at «de ikke kan utelukke at dette kan medføre at bilen begynner å brenne».

Det var den tyske avisen Bild som først fortalte om dette etter å ha sett brevet til kundene.

De berørte bilene er produsert mellom januar 2017 og oktober 2021 og har alle en firesylindret eller sekssylindret dieselmotor.

Mangler deler

Det litt spesielle med denne saken er at Mercedes ikke har de delene som skal til for å utbedre feilen. Det får corona-pandemien skylden for. Derfor blir ikke dette en tilbakekalling i vanlig forstand. I hvert fall ikke akkurat nå. I mellomtiden må bileierne være forsiktige, ifølge Mercedes.

«Bilene som er berørt bør kjøres på en spesielt forsiktig måte og kjøringen bør reduseres til et minimum», heter det i brevet til bileierne.

DinSide har bedt om en kommentar fra den norske Mercedes-Benz-importøren om hvor mange biler det dreier seg om i Norge.

"Dersom modeller solgt i Norge er berørt av aksjonen, vil vi informere eventuelle kunder ved første anledning. Som et forebyggende tiltak vil eventuelle berørte kunder bli kalt inn til et autorisert verksted. Der vil programvaren oppdateres samtidig som aktuelle komponenter byttes ut, med forventet oppstart fra midten / slutten av januar", skriver importøren i en epost til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.