- Kan koste deg 150 000 kroner

Store mengder vann kan ende galt og bli dyrt for bilistene.

UNNGÅ DETTE: Biler skal helst ikke bli utsatt for store mengder vann. Foto: Vegard Grøtt / NTB
UNNGÅ DETTE: Biler skal helst ikke bli utsatt for store mengder vann. Foto: Vegard Grøtt / NTB Vis mer
Publisert

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut gult farevarsel for regn og flom de kommende dagene. Det påvirker naturligvis veibanen også.

Pål Rune Eklo, kommunikasjonssjef i Gjensidige, kommer nå med en advarsel:

- En god del biler får store vannskader etter oversvømmelser der de har stått parkert. Men også mange sjåfører får seg en overraskelse under kjøring. Bilen tåler mye mindre vann enn de fleste er klar over. Resultatet av å kjøre gjennom dypt vann er i verste fall bilhavari, forteller Eklo i en pressemelding.

TRIKSET I UTLANDET: Det norske flagget og N-merket trekker ifølge forsikringsselskapene til seg kriminelle når du er på ferie i utlandet. En lapp over merkene fungerer godt for å hindre innbrudd, ifølge en av våre lesere som har kjørt bil i hele Europa. Video: Rune Korsvoll Vis mer

Han legger til at elektronikken i bilene kan ødelegges om det utsettes for mye vann.

- Elektronikk er noe av det mest kostbare og kompliserte å reparere. I tillegg sitter luftinntaket til motoren ofte lavt på nyere biler. Kjører du fort gjennom vanndammer, presses vannet oppover i motorrommet og motoren vil suge til seg vannet gjennom luftinntaket. Det er ikke store mengdene som skal til før det blir bråstopp, sier Eklo videre.

Audun Bergerud, teknisk konsulent i NAF, forteller at reparasjonskostnadene kan bli dyre om motoren blir skadet.

- Vi snakker fort omkring 150 000 kroner ved skade på motor. Får du mye vann inn i bilen, bør det tørkes så fort som mulig for å unngå følgeskader, forteller Bergerud.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer