Kaller tilbake takstativ

Kan løsne og falle av

Det er oppdaget feil på et av Norges mest solgte takstativer som gjør at takbokser kan løsne og falle av.

STOPP UMIDDELBART: Eiere av det aktuelle stativet må slutte å bruke det umiddelbart, da det kan falle av og skade andre trafikanter, sier Thule. Foto: Rune Korsvoll
STOPP UMIDDELBART: Eiere av det aktuelle stativet må slutte å bruke det umiddelbart, da det kan falle av og skade andre trafikanter, sier Thule. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thule, den svenske produsenten av takbokser og festesystemer, har oppdaget at en liten bolt i et kitt som fester takstativet til bilen, er for svak.

Resultatet kan ifølge produsenten bli at stativet helt eller delvis løsner.

Det betyr at takboks, sykkel, kajakk, ski eller annet utstyr som er festet på stativet kan falle av taket under kjøring og sette andre trafikanter i fare.

Slutt å bruke umiddelbart

I en melding i EUs Rapex-system, som følger opp alle tilbakekallinger av produkter som selges til forbrukere, skriver Thule at det dreier seg om festesystemet Rapid Fixpoint XT.

Stativene som tilbakekalles har vært i butikkene siden 16. desember i fjor og er beregnet på biler fra Mercedes-Benz, Toyota, Ford, Tesla, Fiat og Mitsubishi.

TIL VANLIGE BILER: Stativet er beregnet for bruk på biler fra Mercedes-Benz, Toyota, Ford, Tesla, Fiat og Mitsubishi. Foto Rune Korsvoll
TIL VANLIGE BILER: Stativet er beregnet for bruk på biler fra Mercedes-Benz, Toyota, Ford, Tesla, Fiat og Mitsubishi. Foto Rune Korsvoll Vis mer

Thule ber eiere av det aktuelle stativet om umiddelbart å stoppe å bruke det og heller ikke la eiere av andre biler bruke stativet.

Må byttes

- Vi tilbyr eiere av de berørte Thule Rapid XT stativene full tilbakebetaling av alle utlegg eller bytte til et nytt festesystem. Det er bare å ta kontakt med forhandleren der stativet ble kjøpt, sier Thule i meldingen, og legger til:

- Vi i Thule tar produkt-kvaliteten svært alvorlig og sikkerhet er topp prioritet. Vi gjennomfører omfattende tester for å sikre oss at vår produkter møter alle standarder for sikkerhet.

For små bolter

- Likevel har vi oppdaget en defekt i en del bolter, som er en kritisk komponent i Rapid Fixpoint systemet.

DÅRLIG FESTE: Boltene, som er kritiske for å feste stativet til bilen, er for små. Tilbakekallingen gjelder stativer kjøpt etter 16. desember i fjor. Foto: Rune Korsvoll
DÅRLIG FESTE: Boltene, som er kritiske for å feste stativet til bilen, er for små. Tilbakekallingen gjelder stativer kjøpt etter 16. desember i fjor. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

- Boltene er for små og utgjør derfor en risiko for at stativet ikke blir godt nok festet til taket på bilen. Det kan i noen situasjoner løsne og falle av under kjøring.

De aktuelle bilene som stativet er beregnet på er Mercedes C-klass, Mercedes E-klasse, Mercedes CLS, Toyota Avensis, Ford Transit Custom, Ford Tourneo, Tesla Model S, Fiat Fullback pickup og Mitsubishi L200 pickup.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer