Kaller tilbake takstativ

Kan løsne og falle av

Det er oppdaget feil på et av Norges mest solgte takstativer som gjør at takbokser kan løsne og falle av.

STOPP UMIDDELBART: Eiere av det aktuelle stativet må slutte å bruke det umiddelbart, da det kan falle av og skade andre trafikanter, sier Thule. Foto: Rune Korsvoll
STOPP UMIDDELBART: Eiere av det aktuelle stativet må slutte å bruke det umiddelbart, da det kan falle av og skade andre trafikanter, sier Thule. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thule, den svenske produsenten av takbokser og festesystemer, har oppdaget at en liten bolt i et kitt som fester takstativet til bilen, er for svak.

Resultatet kan ifølge produsenten bli at stativet helt eller delvis løsner.

Det betyr at takboks, sykkel, kajakk, ski eller annet utstyr som er festet på stativet kan falle av taket under kjøring og sette andre trafikanter i fare.

Slutt å bruke umiddelbart

I en melding i EUs Rapex-system, som følger opp alle tilbakekallinger av produkter som selges til forbrukere, skriver Thule at det dreier seg om festesystemet Rapid Fixpoint XT.

Stativene som tilbakekalles har vært i butikkene siden 16. desember i fjor og er beregnet på biler fra Mercedes-Benz, Toyota, Ford, Tesla, Fiat og Mitsubishi.

Thule ber eiere av det aktuelle stativet om umiddelbart å stoppe å bruke det og heller ikke la eiere av andre biler bruke stativet.

Må byttes

- Vi tilbyr eiere av de berørte Thule Rapid XT stativene full tilbakebetaling av alle utlegg eller bytte til et nytt festesystem. Det er bare å ta kontakt med forhandleren der stativet ble kjøpt, sier Thule i meldingen, og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer