Tilbakekalles:

Kan miste bremsekraften

Mer enn 500 000 biler fra Peugeot og Citroën må tilbake på verksted for å fikse en feil som kan før til bremsesvikt.

6000 i NORGE: I Norge er det rundt 6000 biler fra Peugeot og Citroën som må på verksted for å sjekke og eventuelt bytte registerreimen. Peugeot 208, 2008 (bildet) og 3008 er noen av de populære bilene som er berørt. Foto: Peugeot
6000 i NORGE: I Norge er det rundt 6000 biler fra Peugeot og Citroën som må på verksted for å sjekke og eventuelt bytte registerreimen. Peugeot 208, 2008 (bildet) og 3008 er noen av de populære bilene som er berørt. Foto: Peugeot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er problemer med registerreimen som gjør at over en halv million biler fra de franske bilfabrikkene kalles tilbake for å bli reparert. I Norge er rundt 6 000 biler berørt av feilen. Ifølge en talsperson for Peugeot og Citroën, er det en kjemisk prosess i motoroljen som kan påvirke reimen slik at feil på flere tekniske komponenter ikke kan utelukkes.

Mister bremsetrykket

Spesielt utsatt er servopumpen til bremsene, som drives av registerreimen. Denne sørger for at du får godt bremsetrykk når du trykker inn bremsepedalen.

Dersom servopumpen streiker, vil det føles som om du har mistet bremsene når du må foreta en oppbremsing. Trykker du svært hardt på pedalen, kan du likevel få noe bremsevirkning.

De første problemene med registerreimen ble oppdaget i november. Det ble da satt i verk en tilbakekalling av Citroën C3 Picasso og C4 med 1,2 liters bensinmotor, produsert mellom 2013 og 2017.

Mange modeller berørt

Nå har franske myndigheter utvidet tilbakekallingen til også å omfatte Citroën Berlingo, C3 Picasso, C4 Cactus, C4 Picasso, C4, og Spacetourer/Jumpy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.