Jobbreiser

Kan nekte bilkjøring til Gardermoen

Statens reiseregulativ krever nå færre og grønnere jobbreiser - dette betyr det for deg.

TYPISK TRANSPORTETAPPE: En reise veldig mange på det sentrale Østlandet gjennomfører er til Gardermoen. Skal de nå kjøre bil til flyplassen, må de argumentere for at miljøvennlige alternativer tar for lang tid eller er uforholdsmessig dyre. Foto: NTB
TYPISK TRANSPORTETAPPE: En reise veldig mange på det sentrale Østlandet gjennomfører er til Gardermoen. Skal de nå kjøre bil til flyplassen, må de argumentere for at miljøvennlige alternativer tar for lang tid eller er uforholdsmessig dyre. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Store deler av det private og offentlige arbeidslivet bruker statens reiseregulativ og satser for å bestemme ansattes godtgjørelse når de reiser i jobbsammenheng.

Nylig ble det enighet om de nye reiseavtalene som gjelder fra 2022, og der ble det tatt inn noen miljøkrav.

– Nå skal vi alltid, ut fra klimahensyn, vurdere nødvendigheten av en jobbreise før den foretas. Siden digitale møter, kurs og konferanser har blitt en del av den nye hverdagen, må vi anta at dette punktet vil redusere reisevirksomheten, sier økonomirådgiver Espen Øren i Simployer.

I tillegg skal jobbreisen foretas på hurtigste, rimeligste og mest miljøvennlige måte, så langt dette er forenlig med en effektiv og forsvarlig gjennomføring av reisen.

– Kan føre til færre jobbreiser

I november krevde Unio, Norges største hovedorganisasjon for arbeidstakere med høyere utdanning, at statens reiseregulativ i langt større grad måtte stimulere til både færre og grønnere jobbreiser, for å få ned klimautslippene.

Unio fikk gjennomslag for flere av sine krav i forhandlingene med Kommunal- og moderniseringsdepartementet om endringer av reiseregulativet, som gjelder for jobbreiser både innenlands og utenlands.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer