Nå kan du bestille Tesla Model Y

Kan plutselig bli 25 prosent dyrere

Om det innføres merverdiavgift på elbilene, kan de som i dag bestiller billigste Model Y måtte betale 108.000 kroner mer når den kommer.

TESLA MODEL 3: Det er fortsatt to år til den nye Tesla-en kommer. I disse dager har Tesla Norge mer enn nok med å levere ut Model 3, til ventende nordmenn - og forberede seg på framtidige servicer. Foto: Øystein Fossum
TESLA MODEL 3: Det er fortsatt to år til den nye Tesla-en kommer. I disse dager har Tesla Norge mer enn nok med å levere ut Model 3, til ventende nordmenn - og forberede seg på framtidige servicer. Foto: Øystein Fossum Vis mer
Publisert

Tesla leverte i mars registreringstall ingen i Norge har sett maken til tidligere. Allerede på månedens 19. dag hadde deres nye folkebil, Model 3, satt ny norsk utleveringsrekord, med over 2.172 registreringer.

Når mars-måned endelig var over hadde Model 3 smått utrolige 5.315 registreringer, av et like rekordhøyt 11.518 nyregistrerte elbiler.

Pulserende leveringer

At Tesla satte en så utrolig rekord er en kombinasjon av flere faktorer. Blant annet at:

  • elbiler er populære i Norge, med meget gode insentiver
  • bilen i seg selv er meget ettertraktet, som Teslaen nordmenn flest kan ha råd til
  • bestillingene på Model 3 har hopet seg opp over lang tid og at Tesla Norge tok ut proppen i mars

Det siste punktet er meget vesentlig. Den forrige rekordinnehaveren - også en elbil - Nissan Leaf, leverer bilene sine jevnt og trutt, uten de store svingningene. Den nye rekorden kan bli umulig å slå, for alle konkurrentene - utenom Tesla Model Y.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer