Mitsubishi kaller tilbake

Kan plutselig bråbremse

Mitsubishi kaller nå tilbake over 200 000 biler med en feil som gjør at de plutselig kan bråbremse uten grunn. I Norge må rundt 18 000 biler på verksted.

NORSK BESTSELGER: En av Norges mest populære biler gjennom flere år, Mitsubishi Outlander, må tilbake på verksted for å fikse en mulig feil. Bilen kan plutselig bråbremse uten grunn. Foto: Jamieson Pothecary
NORSK BESTSELGER: En av Norges mest populære biler gjennom flere år, Mitsubishi Outlander, må tilbake på verksted for å fikse en mulig feil. Bilen kan plutselig bråbremse uten grunn. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tilbakekallingen gjelder SUV-ene ASX, Eclipse Cross, Eclipse Cross ladbar hybrid, Outlander og Outlander ladbar hybrid av forskjellige årsmodeller, ifølge car-recalls.eu.

Mitsubishi Outlander har i flere år vært en av Norges mest solgte biler, først og fremst som ladbar hybrid.

I 2016 var den nummer to på registreringsstatistikken etter VW Golf. På de fem årene fram til og med 2020, da Outlander ble kuttet fra programmet i Europa, ble det solgt 22 590 biler i Norge gjennom det offisielle forhandlernettet.

I tillegg ble det i den samme perioden bruktimportert over 7600 biler.

Ser spøkelser

Etter at Outlander ble tatt ut av programmet i Norge, er det nå Eclipse Cross ladbar hybrid som er Mitsubishis bestselger her hjemme.

Problemet som kan oppstå er at det såkalte antikollisjonssystemet (Forward Collision Mittigation) smeller på bremsene uten grunn. Systemet har blant annet et kamera som «ser» det som skjer foran bilen under kjøring. Datamaskinen i bilen kan tolke bildene fra dette kameraet feil.

Dermed aktiveres full oppbremsing for å unngå å kjøre på det maskinen tror er en annen bil eller fotgjenger, uten at det er hindringer i veien. Dette øker faren for ulykker, blant annet påkjørsler bakfra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.