Porsche Taycan tilbakekalles

Kan plutselig stoppe

Elbilen Taycan kan plutselig stoppe under kjøring. Porsche er i ferd med å starte en av sine største tilbakekallinger av biler.

MANGE I NORGE: I Norge er Taycan blitt en gedigen suksess, takket være en pris som starter på under 800 000 kroner. Rundt 1600 biler er solgt på kort tid. Foto: Porsche
MANGE I NORGE: I Norge er Taycan blitt en gedigen suksess, takket være en pris som starter på under 800 000 kroner. Rundt 1600 biler er solgt på kort tid. Foto: Porsche Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Porsche Taycan har vært en gedigen suksess i Norge. I løpet av ett og et halvt år er det registrert rundt 1600 eksemplarer av Taycan og familiebilen Taycan Cross Turismo her hjemme - inkludert et 50-tall bruktimporterte.

Alle bilene som er solgt siden starten, er ifølge Porsche berørt av en feil som gjør at de plutselig kan stoppe under kjøring. Bilen kan fortsatt styres og bremses, men trekkraften er borte. Totalt skal 43 000 biler tilbake på verksted for en oppgradering.

Det var amerikanske The National Highway Traffic Safety Administration's (NHTSA) som først rapporterte om feilen.

Ifølge Porsche er årsaken til problemet en datafeil i styringen av strømmen fra høyspentbatteriet. Det skal være mulig å starte bilen igjen fra førersetet etter at den har stoppet, men den samme feilen kan komme tilbake senere.

Ingen uhell oppdaget

Så langt er det registrert feil på 129 biler, ifølge Porsche. I en melding sier fabrikken at det ikke er snakk om uhell eller skader på personer som følge av feilen. Fabrikken anser feilen som såpass alvorlig at det ikke er snakk om en oppdatering av programvaren «over lufta», men tar bilene tilbake på verksted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer