7700 Mustang i Norge

Kan plutselig stoppe

Nye problemer for Fords elbil Mustang Mach-E: Bilen kan plutselig stoppe under kjøring og lar seg deretter ikke starte igjen. Tusenvis av norske biler er berørt.

NESTEN 8000 i NORGE: Det er solgt nesten 8000 Ford Mustang Mach-E som kan være berørt av feilen som gjør at de plutselig kan stoppe og ikke la seg starte igjen. Foto: Ford
NESTEN 8000 i NORGE: Det er solgt nesten 8000 Ford Mustang Mach-E som kan være berørt av feilen som gjør at de plutselig kan stoppe og ikke la seg starte igjen. Foto: Ford Vis mer
Publisert

Tidligere denne uken kom meldingen om at Ford kaller tilbake 38 000 Mustang Mach-E i USA. I tillegg har forhandlerne fått beskjed om at utleveringen av nye biler skal stoppe. Årsaken er at hoved-koplingen til høyspennings-batteriet kan overopphete. Dette kan igjen føre til bilen ikke lar seg starte, eller at den mister kraft og stopper under kjøring.

Bilene er bygget på Fords fabrikk i Mexico mellom 27. mai 2020 og 24. mai 2022.

Vil ikke starte

Nå bekrefter Ford Norge at også de norske bilene kan ha denne feilen. Informasjonsdirektør i Ford Norge, Anne Sønsteby, forteller at sikkerhets-innkallingen gjelder et antall 2021- og 2022-modeller av Mustang Mach-E:

- I sjeldne tilfeller - om dette skulle skje under kjøring - vil en varsellampe for feil i drivverket begynne å lyse. Meldingen «Stopp trygt nå» vil vises i instrumentpanelet, bilen vil tape drivkraft og stoppe helt opp. Alle 12 volts-systemer, inkludert servobremser og styring vil fortsatt fungere. Bilen vil ikke la seg starte igjen, sier Sønsteby.

7685 biler i Norge

Hun forteller at Ford vil sende en såkalt «Over The Air» programvareoppdatering til de berørte bilene om kort tid. Også forhandlerne vil ha tilgjengelig programvare for oppdatering av bilene. Hun sier ikke hvor mange biler som er berørt i Norge, men i den aktuelle perioden ble det solgt 7685 Mustang Mach-E her hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer